Antonio Cairoli pojede KTM i příští rok

Kdo si myslel, že řada otravných zranění a tvrdý tlak ze strany mladších soupeřů donutí Antonia Cairoliho ukončit kariéru, škaredě se spletl. Devítinásobný motokrosový mistr světa bude i v příštím roce usilovat o zisk jubilejního desátého titulu v barvách svého domovského týmu Red Bull KTM Factory Racing.

Až 9. srpna nastoupí po čtyřměsíční koronavirové přestávce jezdci k pokračování motokrosového mistovství světa, bude stát na startu v Lotyšsku jeden z favoritů třídy MXGP Cairoli s dobrým pocitem a novou smlouvou v kapse. Ta mu zarušuje odjet ještě další sezonu s plným továrním zabezpečení KTM. Bude to jeho osmnáctá sezóna v Grand Prix a dvanáctá v sedle motocyklu KTM. Čtyřiatřicetiletý veterán ze Sicílie patří k nejstarším jezdcům ve startovním poli, stále je ale schopen vyhrávat závody. V sezoně 2021 tedy opět vyjede na světové tratě na stroji KTM 450 SX-F společně s týmovými kolegy Španělem Jorgem Pradem a Nizozemcem Jeffrym Herlingsem. O kvalitě této trojice svědčí fakt, že dohromady mají tito jezdci na svém kontě 15 titulů mistra světa.

Pit Beirer, ředitel KTM Motorsports, přiznal, že Cairoli si o prodloužení kariéry a smlouvy řekl sám a on nechtěl dopustit, aby miláček fanoušků odešel do jiného týmu. „Jsem opravdu rád za prodloužení své smlouvy, do příští sezóny mi to dodá další motivaci . Uvidíme, co nám rok 2020 ještě přinese, ale mým cílem je se plně zaměřit na šampionát, a to samé mám v plánu i pro příští rok. Jsem nesmírně hrdý na to, že jsem s tímto továrním týmem tak dlouho a ještě bych rád napsal několik stránek v historii motokrosu pro KTM,“ uvedl po podepsání smlouvy Cairoli.

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
DutchTT přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist