NHL po čtyřech měsících ožila. Rittich byl na úvod přípravy před play-off u porážky Calgary

Hokejový brankář David Rittich odchytal v dresu Calgary v první přípravě před dohrávkou NHL po pandemii koronaviru druhou polovinu utkání s domácím Edmontonem a při porážce 1:4 dvakrát inkasoval. Šlo na něj devět střel. Do třízápasového programu zasáhl také útočník Jakub Voráček, jehož Philadelphia zdolala Pittsburgh 3:2 v prodloužení.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do branky Flames se postavil od úvodu Cam Talbot, jehož v edmontonské hale Rogers Place překonal už po 64 sekundách hry Kailer Yamamoto a v osmé minutě zvýšil v přesilové hře kapitán Oilers Connor McDavid. Od 30. minuty se dostal do branky Rittich a čtyři sekundy před koncem druhé třetiny snížil v početní výhodě Elias Lindholm.

O Stanley Cup bude bojovat Kraken. Seattle představil budoucí tým NHL

Číst článek

Edmonton pojistil vítězství v 56. minutě. Ritticha překonal z dorážky Patrick Russell poté, co český gólman po nahození Ryana Nugenta-Hopkinse z poloviny hřiště a nečekaném odskoku puku ještě stihl zasáhnout betonem. Za 33 sekund se podruhé v utkání prosadil McDavid, který se po průniku po pravé straně trefil mezi Rittichovy nohy.

Voráček nastoupil v druhém dějišti dohrávky sezony v Torontu v elitní formaci Flyers se Seanem Couturierem a Claudem Girouxem a strávil na ledě přes 18 minut. Jeho tým v úvodním dějství otočil stav, poté co na gól Conora Shearyho odpověděli Couturier a Kevin Hayes. Prodloužení vynutil v 57. minutě Jason Zucker, ale Flyers rozhodli v čase 62:40 díky Scottu Laughtonovi.

V dalším duelu v Torontu vyhráli tamní Maple Leafs nad Montrealem 4:2 i díky dvěma brankám Alexandera Kerfoota a třem bodům za gól a dvě asistence Morgena Riellyho.

Každý z 24 týmů před restartem sezony sehraje jeden přípravný zápas. Soutěžní duely jsou na programu opět od soboty, kdy se NHL vrátí poprvé od 11. března. Pak byla soutěž přerušena a 27. května byl zrušen zbytek základní části.

Přípravné zápasy před kvalifikací a play-off NHL:

Toronto:
Philadelphia - Pittsburgh 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 12. Couturier, 20. K. Hayes, 63. Laughton - 6. Sheary, 57. Zucker.
Montreal - Toronto 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 37. Tatar, 49. Byron - 27. a 40. Kerfoot, 1. I. Michejev, 50. Rielly.

Edmonton:
Calgary - Edmonton 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 40. E. Lindholm - 8. a 56. McDavid, 2. Yamamoto, 56. P. Russell. Brankář David Rittich (Calgary) odchytal 30:06 minuty, inkasoval z devíti střel dvě branky a měl úspěšnost zákroků 77,8 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme