Výběr z médií: šéf BIS osobně pomohl k propuštění Čechů z Turecka, České dráhy sčítají ztráty

Propuštění Markéty Všelichové a Miroslava Farkase z Turecka se osobně zúčastnil šéf BIS Michal Koudelka, píší čtvrteční Lidové noviny. V deníku Právo si můžete přečíst, že se kvůli pandemii některým dodavatelům autodílů ještě zcela nepodařilo obnovit výrobu a Hospodářské noviny informují o dvoumiliardové ztrátě a plánovaném propouštění v Českých drahách. Více si přečtěte ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Lidové noviny

Propuštění dvou českých vězňů z Turecka se osobně zúčastnil šéf české kontrarozvědky Michal Koudelka, informují Lidové noviny. Markéta Všelichová a Miroslav Farkas dorazili do Prahy v pátek v podvečer vládním speciálem. O propuštění vězňů jednal už dřív s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem i český premiér Andrej Babiš (ANO). Klíčovou roli ale měla mít právě Bezpečnostní informační služba (BIS), která má dobré vztahy s tureckými bezpečnostními složkami.

Propuštěná Všelichová: Neuvědomila jsem si, že se následky netýkají jen mě. Beru si z toho poučení

Číst článek

Hospodářské noviny

Koronakrize zasáhla i České dráhy, národní dopravce očekává až dvoumiliardovou ztrátu, píší čtvrteční Hospodářské noviny. Mimořádná opatření se sice rozvolnila, cestujících a tržeb je ale oproti loňsku pořád méně. Dopravce tak plánuje šetřit a pravděpodobně to omezí některé zaměstnanecké výhody. Podle šéfa Českých drah Václava Nebeského by krize mohla mít vliv i na snižování stavů, o práci by mohly přijít až stovek lidí v administrativě. Škrtání se podle něj nedotkne strojvedoucích.

Právo

Kvůli koronavirové pandemii se některým zahraničním dodavatelům autodílů nepodařilo zcela obnovit výrobu. Z toho důvodu se teď na parkovištích automobilky Škoda Auto v Mladé Boleslavi hromadí nedokončená auta. Upozorňuje na to deník Právo. Chybí například těsnění nebo skupinová světla a sedačky. Podle informací deníku ale aktuální nedostatek dílů nemá vliv na dodací lhůty vozidel.

Veronika Šírová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme