Lucie Boráková na tandemu s Vláďou: Na jezdce MotoGP nesmíš sáhnout

Pomalu startuje Grand Prix v Brně a to je také důvod, proč nás navštívila „traťačka“ Lucka Boráková.  Povídali jsme si o tom, jak to chodí při závodech MotoGP, co všechno má na starost, jaké maléry musí hasit a jak je těžké se správně rozhodnout, aby závod nemusel být přerušen.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.
Náš tip

Celý rozhovor v délce 1 hodina 10 minut ke stažení zde: borakova.mp3

Lucku vždycky motorky bavily a možná proto jednoho dne vyrazila na konkurz traťového komisaře brněnského okruhu. Zkoušky nakonec dopadly na výbornou a Lucka si mohla zajít vyfasovat oranžovou kombinézu, která ji dokáže v horkých dnech pořádně potrápit, tím spíš, že jí je minimálně o pět čísel větší, než by potřebovala. Jak sama říká, role traťáka není ničím pro citlivé povahy, protože se musí umět rychle rozhodnout, v blesku vyřešit zapeklitou situaci anebo zchladit horké hlavy zejména jižanských závodníků, kteří se po pádu dokážou servat jako koně. Drobná blondýnka si během několika let prošla všechny stanoviště, tedy post mávače, běhače, boxáka i traťáka na výjezdu, ovšem strašně ráda by si jednou vyzkoušela práci dispečera.

Podívejte se na rozhovor, kde Lucka vypráví o ježdění na motorce, o tom, že mezi traťáky je stále více holek, a také o tom, jak to chodí při Grand Prix nebo naopak při volných jízdách pro širokou veřejnost. Během rozhovoru se dozvíte o postupu při pádu jezdce, co znamenají vlajky anebo co by se při okruhovém ježdění mělo dodržet. Sympatická slečna prozradí, kdo je jejím favoritem z padoku MotoGP, s kým se málem poprala a také to, jaký dojem na ni dělá poslední dobou  Valentino Rossi. Závěrem se dozvíte, jaké opatření se chystají na letošní Grand Prix, která je dost zásadně ovlivněna covidem a tím pádem se pojede se bez diváků.

O čem se mluvilo:

  • Jak se dostala k práci traťačky na brněnském okruhu a co to obnáší
  • O tom jak to chodí při Grand Prix
  • Jaký je postup při pádu a co znamenají vlajky
  • O tom, že se nikdo nesmí MotoGP jezdců dotknout
  • Co všechno traťák musí znát a umět
  •  Jaké omezení se ji dotknou při letošní Grand Prix bez diváků
Náš tip

Celý rozhovor v délce 1 hodina 10 minut ke stažení zde: borakova.mp3

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 15 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ondros přispěl 3 Kč
m6565 přispěl 6 Kč
Ritchy přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist