Piráti nastartovali volební autobus do budoucnosti

Petr Holec

GLOSA PETRA HOLCE | Volební „vězeňský“ autobus vyvezl Piráty před třemi roky do sněmovny. Teď je má do krajů a do Senátu dostat volební autobus budoucnosti. „Chceme lidem zprostředkovat zážitek a ukázat možnou podobu budoucnosti,“ říká volební manažer strany Pavel Štěpánek. Proč ne. Jestli ale lidé fakt chtějí vidět pirátskou budoucnost, pak by se měli podívat do minulosti. A nejlíp do Prahy.

Ale popořadě. Pirátům určitě nelze upřít, že to myslí vážně, takže volební kampaň zahájili během Prague Pride. Na pražském magistrátu se tedy očividně rychle učí. Koalice vedená jejich primátorem Zdeňkem Hřibem totiž Prague Pride před časem odklepla milionovou dotaci, a proto si teď Piráti vybrali svůj PR „lup“: sobotní akce nesla název „Tradiční festival Prague Pride letos s Piráty netradičně!“

Řekněme, že jde o novou transparentnost dotaženou ještě dál – do budoucnosti, můžu-li si vypůjčit oblíbené slovo. Právě do ní Piráti ve své kampani slibují vhled, takže si během tour volebního autobusu můžete vyzkoušet hydroponický systém na pěstování plodin, 3D tiskárnu, holografický projektor, virtuální realitu nebo elektrickou jednokolku. A sakra! Právě jsem díky nim zjistil, že se blížím do pokročilého věku. Snad s výjimkou 3D tiskárny v podstatě nevím, o čem mluví.

sinfin.digital