Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Prague Open přerušila bouřka. Kristýně Plíškové soupeřka vzdala, české debly postupují

Kristýna Plíšková postoupila do semifinále pražského turnaje WTA Tour. Rumunka Ana Bogdanová za stavu 5:2 v prvním setu ve svůj prospěch musela kvůli zranění skrečovat. Soupeřkou Plíškové v sobotním boji o finále bude Belgičanka Elise Mertensová, která porazila Kanaďanku Eugenii Bouchardovou. V semifinále je i nejvýš nasazená Simona Halepová, která přejela Magdalenu Frechovou. Post prvních nasazených ve čtyřhře potvrdily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou a vyřadily ruský pár Kuděrmětovová a Pavljučenkovová. Už ve finále jsou Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, když vyřadily Rusovou se Zidanšekovou. Poslední páteční zápas mezi Beguovou a Sorribesovou přerušila ve druhém setu bouřka a ukončila páteční program.

Plíšková čtvrtfinále s Bogdanovou nezačala dobře a prohrávala 0:3. "V dusnu jsem si přišla všude pomalá, unavenější. Přišlo mi, že to míň letí, což mi vadilo. Servis, moje zbraně moc nepsaly, takže ona měla na všechno čas, líp začít nemohla a skoro vůbec nekazila," popisovala česká hráčka první gemy čtvrtfinále.

Za stavu 1:5 Rumunka podávala na výhru v sadě, ale česká tenistka si vybojovala brejkbol. Poslala při něm míč těsně za síť a Bogdanová si při doklouzávání zhoršila zranění levého stehna, které měla od začátku obvázané. Po konzultaci s fyzioterapeutkou Bogdanová zápas vzdala a podala Plíškové ruku. Utkání tak skončilo předčasně po osmatřiceti minutách.

"Není to úplně výsledek, který bych chtěla. Když to řeknu blbě, tak bych radši prohrála než vyhrát takhle, ale jsem v semifinále, takže to se počítá. Nikdo by si to nepřál, ale to neovlivním a snad se z toho rychle dostane," řekla Plíšková. "Úplně jsem nechtěla, aby to skrečla za takového blbého stavu," dodala. Věřila však v obrat. "Postupně se to zlepšovalo a myslím, že bych to dohnala," uvedla.

Semifinálová soupeřka české tenistky - třetí nasazená Mertensová - vyřadila někdejší finalistku Wimbledonu Bouchardovou. Kanaďanku, která hrála Prague Open na antuce Sparty díky divoké kartě, porazila 6:4, 1:6 a 6:4.

S Mertensovou se Plíšková utkala dvakrát loni. V Dauhá ani na US Open Češka neuhrála ani set. "Znám ji, bude to hodně těžké a budu muset hrát o hodně lépe než dneska," řekla Plíšková, kterou ještě čeká ve dvojici s Lucií Hradeckou semifinále čtyřhry. "Původně jsem debla hrát nechtěla, ale Lucka někoho hledala na poslední chvíli a bylo to spontánní," řekla Plíšková. S Hradeckou jsou nasazené jako dvojky.

Na okruhu WTA si dvojče světové trojky Karolíny zahraje semifinále dvouhry pošesté a letos podruhé. Stejně daleko došla Kristýna na úvod roku v čínském Šen-čenu. V Praze si před třemi lety zahrála i finále.

"Konečně jsem našla rytmus. Hrála jsem mnohem agresivněji a dokázala jem hry zakončovat. Cítím se den ode dne lépe," konstatovala Halepová, která s Polkou Frechovou vyhrála hladce 6:2, 6:0. V semifinále rumunskou favoritku čeká lepší z dvojice Beguová - Sorribesová.

Páteční program a výsledky dvouher:

Čtvrtfinále: 

Kristýna Plíšková (ČR) - Bogdaová (Rum.) skreč, postoupila Plíšková
Mertensová (3-Belg.) - Bouchardová (Kan.)6:4, 1:6, 6:4
Halepová (1-Rum.) - Frechová (Pol.) 6:2, 6:0
Sorribesová (Šp.) - Beguová (Rum.)/Küngová (Švýc.)

Dohrávka 2. kola: Beguová - Küngová 6:7 (3:7), 7:5, 7:6 (9:7).

Čtyřhra - čtvrtfinále: Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kuděrmětovová, Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 7:6 (7:1).

Semifinále: Hradecká, Kristýna Plíšková (2-ČR) - Rusová, Zidanšeková (Niz./Slovin.) 6:3, 3:6, 10:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články