Další testy na koronavirus byly u fotbalistů Slavie negativní, ligoví šampioni se vrací k tréninku

Fotbalisté Slavie se znovu mohou vrátit k přípravě na novou sezonu. Pražský klub na sociálních sítích oznámil, že všechny páteční testy na koronavirus přinesly negativní výsledek. Slávisté kvůli pozitivnímu testu u jednoho z hráčů v úterý předčasně ukončili soustředění v Rakousku a vrátili se do České republiky, kde byli všichni členové výpravy v domácí izolaci.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávista Jan Bořil (vpravo) v souboji s Thorganem Hazardem z Dortmundu

Slávista Jan Bořil (vpravo) v souboji s Thorganem Hazardem z Dortmundu | Foto: LEON KUEGELER | Zdroj: Reuters

„61 testů negativních. Slavia může večer trénovat,“ napsal na twitter šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. Podle něho původně nakažený fotbalista v pátek testován nebyl, zůstal v karanténě a na test půjde příští týden v úterý.

Opatření se upraví podle výsledků dalších testů, říká hygienička o nákaze ve Slavii

Číst článek

Obhájci titulu mají odstartovat novou ligovou sezonu v neděli 23. srpna na hřišti Českých Budějovic, ale není jasné, zda tento termín stihnou. Podle standardní čtrnáctidenní karantény by slávisté měli být mimo hru do pondělí 24. srpna, ale na pondělním jednání Rady pro zdravotní rizika se bude jednat o zkrácení izolace na deset dní.

Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová dříve uvedla, že opatření, která bude muset Slavia přijmout, se budou upravovat podle počtu dalších nakažených ve vršovickém týmu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme