Náhrada za Plekance? Kometě by mohl pomoci zkušený bard Klepiš

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

17. srpna 2020, 13:18

Václav Jáchim

V Generali Česká Cupu čekají na první vítězství, navíc přišli o Tomáše Plekance. Hokejistům Komety by se hodil produktivní útočník, nejlépe centr. Zdá se, že zajímavou variantou by mohl být Jakub Klepiš, podle serveru iSport.cz je příchod zkušeného barda do Brna v jednání.

Mistr světa 2010 je momentálně bez angažmá. Klepišovi na jaře skončila smlouva v Mladé Boleslavi, vedení Bruslařů tehdy sice uvedlo, že nevylučuje další spolupráci, nicméně nestalo se. „Jakub neměl důvod s novým působištěm spěchat, kvalitní možnosti se určitě objeví," řekl před dvěma týdny hráčův zástupce Pavel Maršoun.

Teď patrně nastala správná chvíle. Jak informuje uvedený web, Klepiš je na cestě do Komety. „Věříme, že pomůže, jinak bychom to nedělali," řekl majitel a hlavní trenér Libor Zábranský. Klepiš by se měl k týmu připojit v úterý a s klubem podepsat motivační smlouvu.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Zatímco v Mladé Boleslavi se vydali cestou omlazení ofenzivy, Kometa se na trhu rozhlíží po zkušené posile. Po odchodu Tomáše Plekance chybí ostřílený centr, varianta s Jakubem Klepišem zní zajímavě. „Situace s Plekym zrála, i tak je jeho odchod nová věc. S Klepišem jsme domluvení na nestandardní smlouvě,“ uvedl pro iSport.cz Zábranský.

Klepiš je momentálně jedním z nejzajímavějších hráčů, kteří jsou stále k mání na hokejovém trhu. Bývalý hokejista Washingtonu, Ufy, Dynama Moskva, Lva nebo švédského Färjestadu sehrál v minulé sezoně za Mladou Boleslav 46 extraligových utkání, vstřelil 7 branek a přidal 23 nahrávek.

O šikovného útočníka, jehož mimo jiné zdobí kvalitní přesilovky, stála v průběhu minulé sezony Sparta, ovšem tehdy nedošlo k dohodě s vedením Bruslařů. Teď má účastník pěti světových šampionátů a někdejší dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru namířeno do Komety.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz