Potvrzeno. Kometa má náhradu za Plekance, plácla si s Klepišem

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

18. srpna 2020, 12:51

Adam Bagar

Kometa našla náhradu za útočníka Tomáše Plekance, jenž v klubu skončil z vážných rodinných důvodů, když mu onemocněla maminka. Na spolupráci se dohodla s dalším ostříleným centrem Jakubem Klepišem, klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Určitě tomu výraznou mírou přispěl odchod Tomáše Plekance, který se bohužel odehrál za nešťastných okolností. Je to tím pádem trochu shoda náhod, ale já jsem za tuhle šanci hrozně rád. Přece jenom ne každý se může dostat do Komety,“ hlásí 36letý hokejista.

Poslední čtyři roky působil v Mladé Boleslavi, kam přišel během sezony 2015/16 z Třince. Po uplynulém předčasně ukončeném ročníku mu ale v Bruslařském klubu skončila smlouva a až dosud byl bez angažmá. Nyní dostane šanci v Kometě na centru druhého útoku.

V novém působišti má za sebou i první trénink. „Ideální to ještě není. Na ledě jsem byl zatím jen čtyřikrát, k tomu se připojilo ještě cestování v noci, takže jsem toho moc nenaspal. Nechci se na nic vymlouvat, jen bude chvíli trvat, než se začnu cítit komfortně,“ sděluje Klepiš.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Proti Dynamu tak ještě s jistotou Brňanům nepomůže. „Musím se nejprve prokousat přes více tréninků. Ve čtvrtek proti Hradci už je to určitě reálnější, ale ve výsledku to samozřejmě záleží na trenérech,“ říká s tím, že se do Pardubic přijede na nové parťáky aspoň podívat.

„Když bude hrát Něma (Ondřej Němec, pozn. red.) blbě, tak mu to dám zítra sežrat,“ směje se nová akvizice Komety, která dobře zná i Martina Zaťoviče. Oba zkušení hokejisté by mu měli v úvodu pomoct s adaptací na jihu Moravy, kde Klepiše čeká čtvrté extraligové angažmá.

„Nechci se na nic vymlouvat, jen bude chvíli trvat, než se začnu cítit komfortně.“

„Předpokládám, že Něma mi určitě pomůže, ale Zaťa?“ usmívá se. „Nevím, nevím. Doufám, že mu ještě vůbec budu moct tykat, až ho uvidím. Vynechal totiž předzápasové rozbruslení. Musím ještě zjistit, kdo je pokladník, protože to se nedá tolerovat,“ baví dál Jakub Klepiš.

Ten má na kontě 66 zápasů v NHL za Washington, starty sbíral i ve Švédsku či v KHL, kde v letech 2011 a 2012 získal s Ufou a Dynamem Moskva Gagarinův pohár. V extralize slavil v letech 2003 a 2008 tituly se Slavií, celkem v soutěži sehrál 435 utkání s bilancí 91+160.

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

Aktuální kádr Komety

Brankáři:
Pavel Jekel, Ondřej Kacetl, Lukáš Klimeš, Karel Vejmelka.

Obránci:
Tomáš Bartejs, Ralfs Freibergs, Michal Gulaši, Dalimil Mikyska, Jan Mlčák, Ondřej Němec, Filip Pyrochta, Stanislav Svozil, Libor Zábranský.

Útočníci:
Petr Holík, Lukáš Horký, Jakub Klepiš, Petr Kratochvíl, Michal Kunc, Silvester Kusko, Peter Mueller, Karel Plášek, Daniel Rákos, Peter Schneider, Vojtěch Střondala, Matěj Svoboda, Tomáš Šoustal, Tomáš Vincour, Martin Zaťovič.

Změny v kádru Komety

Příchody:
Ralfs Freibergs (Zlín)
Peter Schneider (Biel, Švýcarsko)
Libor Zábranský ml. (Kamloops, WHL)
Dalimil Mikyska (Karlovy Vary)
Tomáš Šoustal (Lakehead, USports)
Ondřej Kacetl (Pardubice)
Jakub Klepiš (Mladá Boleslav)

Odchody:
Marek Čiliak (České Budějovice)
Tomáš Malec (neznámo)
Ivan Baranka (neznámo)
Rudolf Červený (Lahti, Finsko)
Lukáš Kucsera (Olomouc)
Šimon Stránský (Jukurit, Finsko)
Daniel Krenželok (Jihlava)
Pavel Jenyš (neznámo)
Martin Erat (konec kariéry)
Daniel Kowalczyk (Karlovy Vary)
Tomáš Plekanec (neznámo)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz