Tour de France pojedou tři čeští cyklisté. Po Hirtovi s Kreuzigerem se dostal do nominace i Štybar

Cyklista Zdeněk Štybar se potřetí představí na Tour de France. Den po mistrovství republiky v Mladé Boleslavi, na kterém obsadil druhé místo, ho na slavný závod nominoval belgický tým Deceuninck-Quick-Step. Tour pojedou i další čeští profesionálové Roman Kreuziger a Jan Hirt. Odložený 107. ročník odstartuje v sobotu v Nice.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | Zdroj: Profimedia

Štybar naváže na účasti v letech 2015, kdy dokázal vyhrát jednu etapu, a 2017. Lídrem jeho týmu bude Francouz Julian Alaphilippe, který jel loni dlouho ve žlutém trikotu vedoucího závodníka a nakonec byl celkově pátý. V hromadných spurtech bude útočit na úspěchy v etapách Ir Sam Bennett.

Ťoupalík porazil v závodě s hromadným startem i Štybara a je mistrem republiky

Číst článek

Štybar původně se startem na Tour nepočítal, ale belgické stáji se v poslední době zranili při pádech Fabio Jakobsen a Remco Evenepoel.

„Když budu v nominaci, budu pomáhat Samovi Bennettovi v hromadných dojezdech. Také se budu snažit pomoci Julianovi Alaphilippeovi, aby vyhrál zase nějaké další etapy. A mé osobní ambice? Pokud jedete na kterýkoliv etapák, šance je vždy. Určitě se budu chtít pokusit vyhrát některou z etap,“ řekl Štybar novinářům před víkendovým domácím šampionátem, na kterém nestačil jen na Adama Ťoupalíka.

Podle sportovního ředitele Deceuninck-Quick-Stepu Toma Steelse bude pro Alaphilippea obtížné zopakovat loňské vystoupení na Tour. „Ale není to povinnost. Budeme to brát den po dni a uvidíme, co se bude dít. Jsou tam pro něj zajímavé příležitosti, ale nemyslíme na to, že bychom zopakovali loňský scénář,“ řekl Steels.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme