Zdeněk Štybar před více než pěti lety získal etapové vítězství v Le Havre, ale od té doby se na start Tour vrátil pouze jednou, v roce 2017. Po třech letech je zpět a bude pomáhat lídrům Julianu Alaphilippovi a Samu Bennettovi, ale také se bude vydávat do úniků a zkusí sám vyhrát etapu. 

Celý Deceuninck - Quick-step se letos zaměří na etapová vítězství. Julian Alaphilippe sice loni strávil 14 dní ve žlutém trikotu a nakonec obsadil páté místo, ale jeho letošní forma je horší a konkurence bude mnohem větší. Proto také on pojede na jednotlivé etapy a další úspěchy. 

"Pro Juliana bude hrozně složité zopakovat loňskou Tour, ale to vlastně ani nemusí. Budeme to brát den za dnem a uvidíme, co se stane. Je tam pár vhodných etap pro něj, ale můžu vám prozradit, že nepřemýšlíme o stejném scénáři jako loni," říká k ambicím týmu a Juliana Alaphilippa Tom Steels, sportovní ředitel Deceuninck - Quick-Step.   

Belgický celek spoléhá na zkušené cyklisty. Kromě Štybara a Alaphilippa jedou Kasper Asgreen, Sam Bennett, Tim Declercq, Dries Devenyns, Bob Jungels a Michael Mørkøv. Sam Bennett je hlavním trumfem v honbě za etapami. Ale musí se obejít bez svého oblíbeného domestika a rozjížděče sprintů Shanea Archbolda. Novozélanďana nahradí Michael Mørkøv. Důležití budou ve sprinterském vlaku také Kasper Asgreen a Zdeněk Štybar. Bennettovi ale bude spurty rozjíždět nejspíš celý tým.

"Michael Mørkøv bude Samovým posledním pomocníkem a bude ho provádět hektickými závěrečnými kilometry, ale také Kasper a Štyby mají důležitou roli při rozjíždění spurtů a kromě toho se budou zapojovat do dlouhých úniků. Bob a Dries mohou pomoci Julianovi, mají hodně zkušeností a můžou mu být k ruce v závěrech etap. Tim bude dělat to, co umí nejlépe, hlídat závod. Je prvotřídním domestikem, má sílu a znalosti to zvládnout," dodává k nominaci Steels. 

Bennett po přestupu do Deceuninck - Quick-Step získal čtyři vítězství, přesto je pro něj stále těžké naplnit očekávání. Přišel jako jednička pro hromadné spurty, aby nahradil Eliu Vivianiho a další úspěšné sprintery belgického celku. S kolegy z týmu si stále ještě dokonale neporozumněl a úspěšnější je spíše v technicky složitých a těžkých dojezdech. Tour pro něj bude náročnou zkouškou psychické odolnosti. 

"Díky Samovi máme jezdce do hromadných dojezdů, které ale nebudou tak přímočaré jako v minulosti. Letošní trasa je jedna z nejtěžších. Pro sprintery jsou maximálně čtyři etapy během celých třech týdnů," říká Steels, sám vítěz devíti etap na Tour.

Deceuninck - Quick-Step na Tour de France 2020: 

Julian Alaphilippe (28, Francie)

Kasper Asgreen (25, Dánsko)

Sam Bennett (29, Irsko)    

Tim Declercq (31, Belgie)

Dries Devenyns (37, Belgie)

Bob Jungels (27, Lucembursko)

Michael Mørkøv (35, Dánsko)

Zdeněk Štybar (34, ČR)