Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Dušek má koronavirus, potvrdil ministr Vojtěch

Člen Centrálního řídícího týmu a ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek má koronavirus. Zprávu serveru SeznamZprávy.cz to v Událostech, komentářích České televize potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Dušek se spolu s dalšími členy řídícího týmu účastnil úterního jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO), na kterém byla přítomná i hlavní hygienička Jarmila Rážová.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek

Ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Kromě Duška je pozitivní i hlavní hygienička Jarmila Rážová. Oba se spolu s dalšími členy Centrálního řídícího týmu účastnili úterního jednání s premiérem na Úřadu vlády. Přítomen byl ministr zdravotnictví Vojtěch nebo vládní zmocněnec pro IT Vladimír Dzurilla.

Babiš po schůzce s Rážovou do karantény nemusí. ‚Seděli jsme v dostatečné vzdálenosti,‘ uvedl

Číst článek

SeznamZprávám informaci potvrdily čtyři zdroje – dva pracovníci Ústavu zdravotnických informací a statistiky, jeden člen poradního orgánu vlády Centrálního řídícího týmu COVID-19 a jeden zdroj blízký Úřadu vlády. Sám Dušek to však v reakci pro server odmítl potvrdit.

„Moje zdravotní hodnocení nechte na lékařích, já svá osobní data s nikým nesdílím. Nejsem veřejná osoba a můj zdravotní stav nemusí nikoho zajímat. Jsem tu od dat,“ řekl.

Ve středečních Událostech, komentářích však Duškovu nákazu potvrdil ministr zdravotnictví Vojtěch, který je po jednání Centrálního řídícího týmu nyní v karanténě.

„Mám dobrou zprávu, jsem covid negativní. Nyní mě čeká desetidenní domácí karanténa. Na dálku budu normálně fungovat. Po půl roce s covidem jsou jednání přes videokonference zcela běžné,“ napsal na twitteru Vojtěch.

Mám dobrou zprávu, jsem covid negativní. Nyní mě čeká desetidenní domácí karanténa. Na dálku budu normálně fungovat. Po půl roce s covidem jsou jednání přes videokonference zcela běžné. Chod @Ministerstvo zdravotnictví je bez problémů zajištěn. Přeji všem v této době hlavně pevné zdraví!

20:24 – 02. 09. 2020

14 521

Premiér Babiš, který se schůzky také účastnil, do karantény nemusí, protože měl na sobě podle svých slov respirátor FFP2 a od Rážové byl na jednání daleko.

„Schůzka probíhala v místnosti velké zhruba 50 až 60 metrů (čtverečních – pozn. red.), stoly v ní jsou vzdálené od sebe tři a půl až čtyři metry, hovoří se tam do mikrofonu, takže nemusíte křičet. Všichni účastníci měli roušku, pan premiér měl respirátor. Nikdo z nich nebyl tedy vyhodnocen jako epidemiologicky závažný kontakt a nevztahují se na ně protiepidemiologická opatření,“ řekla Rážová pro iROZHLAS.cz.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme