Saganova stáj tvrdila muziku, ale v cíli znovu slavil Van Aert. Před Pyrenejemi stále vede Yates

Belgický cyklista Wout Van Aert opět ukázal svoji všestrannost a pouhé dva dny po triumfu ovládl i sedmou etapu Tour de France. Žlutý dres před víkendem uhájil Brit Adam Yates. Největší propad v celkovém umístění zaznamenal Slovinec Tadej Pogačar, který klesl z třetího místa na šestnácté.

Lavaur (Francie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pátečních 168 kilometrů z Millau do Lavauru se sice jelo na relativně rovinaté trati, ale boční vítr a tempo jezdců týmu Bora-hansgroghe přispěly k tomu, že se peloton rozdělil a v hlavní čtyřicetičlenné skupině chyběli někteří z favoritů. Největším poraženým dne byl mladý Slovinec Tadej Pogačar, jenž klesl z celkového třetího místa na šestnácté.

Hirt přijel na Tour s poraněním ruky, Kreuziger hledá formu. ‚Doufáme ve zlepšení,‘ říkají čeští cyklisté

Číst článek

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Van Aert potvrdil roli velkého adepta na etapové vítězství a ve spurtu triumfoval. Za ním skončili Nor Edvald Boasson Hagen a Francouz Bryan Coquard.

Druhá skupina s Pogačarem, Mikelem Landou či loňským vítězem Gira d'Italia Richardem Carapazem přijela do cíle s odstupem 1:21 minuty. Byl v ní i Roman Kreuziger, jenž zaznamenal 56. místem svůj nejlepší výsledek na letošní Tour. Druhý Čech Jan Hirt skončil s téměř šestnáctiminutovou ztrátou na předposlední 171. pozici.

Víkend zamíchá kartami

V průběžném pořadí vede stále Yates tři sekundy před Slovincem Primožem Rogličem. Nově třetí je po výpadku Pogačara s devítisekundovým mankem domácí Francouz Guillaume Martin.

O víkendu by mohlo dojít ke změnám v celkovém hodnocení po soubojích vrchařů v Pyrenejích. V sobotu čeká na cyklisty z Cazéres-sur-Garonne do Loudenvielle 141 kilometrů přes dvě stoupání první kategorie a jeden výstup nejvyšší kategorie. V neděli je na trase z Pau do Laruns dalších pět vrchařských prémií.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme