Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sagan je znovu zelený. Kýžené první vítězství mu ale nadále uniká

Byla to etapa, kterou si diktoval Peter Sagan a jeho kolegové z týmu Bora-hansgrohe. Hlavní část taktického plánu se podařila, slovenský cyklista ale nedokázal v závěru všechno ještě vylepšit etapovým vítězstvím. Zastavily ho technické problémy.

Peter Sagan
zdroj: ČTK/AP autor: Benoit Tessier

Když pro vás pracuje celý tým, chcete jejich práci dokončit. V případě Petera Sagana to v sedmé etapě mělo znamenat vítězství ve finiši, které zatím trojnásobnému světovému šampionovi na letošní Tour de France uniká. Někteří už mluví o tom, že má dokonce Sagan již svůj vrchol za sebou a postrádá motivaci, kterou měl v minulosti.

Hvězda týmu Bora-hansgrohe zatím o opaku nepřesvědčila. Nejlépe zatím finišoval v páté etapě v Privas, kde byl čtvrtý: ovšem daleko vzdálený vítěznému Woutu van Aertovi. Belgický jezdec zastínil všechny i v etapě číslo sedm, zatímco Sagana zastavil tentokrát technický problém. Spadl mu řetěz.

"Chci poděkovat svým kolegům, protože to, co předvedli, bylo skutečně nevídané. Na tomhle plánu jsme se dohodli. Sportovní ředitel tomu zpočátku nakloněný nebyl, ale povedlo se a nakonec jsou všichni spokojení," popisoval v cíli Sagan pro Eurosport. "Ve sprintu jsem ale neměl štěstí," dodal.

"Zadrhl se mi řetěz, ale to není celé. Byl jsem za Van Aertem, ale pak jsem do někoho vrazil a spadl mi řetěz. Měl jsem štěstí, že jsem nespadl. Potom už bylo nemožné dostat se dopředu," líčil. "Nejsem spokojený, protože jsme etapu celý den kotrolovali. Všechno vypadalo dobře, pak přišla tahle smůla. To je ale cyklistika," přemítal.

"Doufali jsme, že etapu vyhrajeme, ale nakonec jsme spokojeni s tím, že Emanuel (Buchmann) i Peter dojeli v první skupině. Peter měl smůlu, šlo o technický problém. Ale všichni odvedli fantastickou práci. Pro náš tým to byl dobrý den," hodnotil přesto sportovní ředitel Bory-hansgrohe Enrico Poitschke.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články