Krušný den na Tour: Sagana připravil o zelený dres vítěz etapy Bennett, ředitel se nakazil koronavirem

Irský cyklista Sam Bennett poprvé vyhrál etapu na Tour de France. Dočkal se na ostrově Ré, kde po volném dnu končila rovinatá desátá etapa očekávaným hromadným spurtem. Díky triumfu se Bennett zároveň vrátil do čela bodovací soutěže a oblékl zelený dres, jehož obhájce Peter Sagan v úterý dojel třetí. V čele Tour po desáté etapě zůstal Slovinec Primož Roglič.

Ile de Ré Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Během volného pondělka se účastníci závodu podrobili testům na koronavirus a po negativním výsledku mohlo všech 166 jezdců nastoupit na start obávané 10. etapy na jiném ostrově Oléron.

Věřím, že se z toho útlumu proberu, hodnotí Kreuziger své dosavadní působení na Tour

Číst článek

Po 168,5 kilometrech podél pobřeží Biskajského zálivu je očekávaný vítr zpočátku tolik netrápil, i tak se zrodilo několik pádů. Na zemi se ocitl krátce i vítěz nedělní etapy Tadej Pogačar.

S bočním větrem však bojovali cyklisté před nájezdem na most na ostrov Ré a v posledních 20 kilometrech. V závěru měl nejvíce sil Bennett, porazil šampiona letošní třetí etapy Caleba Ewana i bývalého mistra světa Sagana, od něhož převzal zelený dres.

Po třech vavřínech na Giru d'Italia a dvou na Vueltě se devětadvacetiletý Ir z týmu Deceuninck-Quick Step dočkal i na třetím a nejslavnějším závodu Grand Tours, načež ho v cíli přemohly slzy.

Oba čeští cyklisté Roman Kreuziger i Jan Hirt dorazili do cíle ve skupině se ztrátou téměř pěti a půl minuty. V pořadí 107. ročník odložené Tour nadále vede Roglič o 21 sekund před loňským vítězem Kolumbijcem Eganem Bernalem. V hlavním poli dnes dojeli všichni jezdci z čela průběžného pořadí.

Hromadné testování

Ředitel závodu Tour de France Christian Prudhomme měl pozitivní test na koronavirus. Celkem se při povinných kontrolách během pondělního volného dne objevily čtyři případy nákazy mezi členy doprovodných týmů ze čtyř různých stájí, všichni cyklisté měli výsledky negativní. Oznámili to zástupci pořadatelské organizace ASO.

Ve středu peloton čeká podobná, opět rovinatá etapa, která po 167,5 kilometrech skončí v Poitiers a bude další šancí pro spurtéry.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme