Plíšková poprvé od Australian Open na okruhu WTA vyhrála dvě utkání po sobě a v Římě je ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková postoupila do čtvrtfinále tenisového turnaje v Římě. Obhájkyně titulu a nasazená dvojka zdolala Rusku Annu Blinkovovou 6:4, 6:3 a poprvé od lednového Australian Open uspěla na okruhu WTA ve dvou utkáních po sobě. Její další soupeřkou bude Belgičanka Elise Mertensová.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na turnaji v Římě

Karolína Plíšková na turnaji v Římě | Foto: Clive Brunskill | Zdroj: Reuters

O čtvrtfinálovou účast bude v pátek večer usilovat ještě Markéta Vondroušová, která se utká se Slovinkou Polonou Hercogovou.

Karolína Plíšková vykročila za obhajobou titulu v Římě vítězstvím 6:3, 6:3 nad krajankou Strýcovou

Číst článek

Plíšková, která měla v Římě v úvodním kole volno a ve středu porazila Barboru Strýcovou, si bez větších potíží poradila také s Blinkovovou. Ruskou tenistku, které patří v žebříčku 65. místo a do soutěže se dostala z kvalifikace, zdolala světová čtyřka i ve druhém vzájemném utkání.

Zápas sice začala prohraným vlastním servisem, ale vzápětí získala podání soupeřky a druhý brejk se jí povedl v desátém gamu, v němž neztratila ani fiftýn. V druhé sadě vedla Plíšková už 5:1, pak sice ztratila podání, ale žádný zádrhel na cestě do čtvrtfinále nedopustila.

Utkání zakončila opět čistou hrou. Vyhrát dva zápasy za sebou se Plíškové nepovedlo na předchozích čtyřech akcích WTA.

S Mertensovou, světovou dvacítkou, se utká podruhé. Loni na trávě v Eastbourne jí rodačka z Loun povolila jen tři gamy.

Italian Open se hraje bez diváků, což se má o víkendu změnit. Na nedělní semifinálové zápasy i pondělní finále může přijít až 1000 fanoušků, oznámil v pátek ministr sportu Vincenzo Spadafora. „Je to první, ale důležitý krok k normálnímu stavu ve sportu,“ řekl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme