Stín teplického debaklu: Kučera upřednostnil vášeň k umění, fanoušci Slavie zklamali

Fotbalisté Slavie si v pátečním utkání nejvyšší domácí soutěže bez problému poradili s Teplicemi, které vyprovodili pětigólovým výpraskem. Jenže soupeř ze severu Čech doplatil na ztrátu několika klíčových hráčů a u jednoho z nich poměrně neobvyklým způsobem. Kontroverzním chováním na sebe však upozornili i domácí fanoušci, kteří na tribuně nedbali povinných bezpečnostních rozestupů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie na tribuně po zápase s Teplicemi

Fanoušci Slavie na tribuně po zápase s Teplicemi | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas, Český rozhlas Radiožurnál

Když hlasatel v Edenu oznamoval před zápasem sestavu Teplic, tradiční 27 v ní chyběla. Záložník Tomáš Kučera, který ji nosí, měl totiž den před zápasem hudební vystoupení na veřejnosti, tím porušil klubová pravidla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co řekl na Kučerovu absenci teplický trenér Stanislav Hejkal

O několik dalších opor pak trenér Stanislav Hejkal přišel hned zkraje zápasu, kvůli zdravotním potížím, nebo vyloučení.

„No a když k tomu přičtu tu ranní anabázi s Kučerou, tak prohráváte na Slavii od 20. minuty 3:0, hrajete v deseti a jste bez čtyř hráčů základní sestavy, tak je to obrovská složitost,“ vysvětloval teplický trenér Hejkal, proč byl zápas skoro od samého začátku rozhodnutý.

A také přiznal, že se na případu rapujícího fotbalisty Kučery domlouvaly oba kluby.

„Se Slavií jsme to komunikovali, protože pro český fotbal chceme, aby Slavia uspěla v Lize mistrů a pokud dělá vše proto, aby se u ní koronavirus nevyskytl, tak se jim to moc nelíbilo,“ dodal trenér Teplic.

Takto Tomáš Kučera lákal fanoušky na křest desky:

Přísný režim

Slavii čeká kvalifikace o Ligu mistrů, Pražané se na ni chystají ve zvláštním koronavirovém režimu, a hráč soupeře, který byl krátce před utkáním v hudebním klubu, do těchto příprav zrovna nezapadal.

„Na hotelu jsou izolovaní jen hráči a realizační tým. Pohybujeme se jen stadion - hotel a máme spoustu věcí, které musíme dodržovat. Na druhou stranu je to výhoda, protože jsme neustále pohromadě a můžeme se na ty zápasy dívat společně,“ popsal speciální režim pro kvalifikaci o Ligu mistrů trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

S Midtyjlandem se Pražané utkají v úterý ve vršovickém Edenu a pak za týden v odvetě v Dánsku.

Fanoušci zklamali

Za další kontroverzní téma zápasu Slavie s Teplicemi by se dalo označit chování některých domácích příznivců. Přestože vedení úřadujícího českého mistra několikrát žádalo fanoušky, aby se na stadionu chovali zodpovědně a dodržovali hygienická pravidla a bezpečnostní opatření, v průběhu utkání nemohla být o patřičných rozestupech vůbec řeč.

Prohlášení Slavie před utkáním s Teplicemi přitom mluvilo zcela jasně a srozumitelně.

Spolu jsme silnější, ale všichni víme, že v dnešní době to chce trošku víc úsilí. 😷
📎 Pokud dnes večer míříte do Edenu, přečtěte si prosím nejdůležitější pravidla pobytu na stadionu a užijte si zápas v pohodě a bez obav. Děkujeme! #slatep

12:41 – 18. 09. 2020

1 22

jpa, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme