V galerii najdete tipy, jak co nejrychleji překonat nevěru.

Podraz

S přítelkyní jsem plánoval budoucnost. Na svatbu jsme ale nespěchali. Měli jsme se skvěle a důvěřovali jsme si. Dítě nebylo v plánu, chránili jsme se. Těhotenství tak pro nás bylo velkým překvapením. Těšili jsem se. Mám dobře placenou práci, za našetřené peníze jsem koupil menší domek. Žena si vydělala kolem dvaceti tisíc měsíčně, nebylo to moc a nic jsem po ní nikdy nechtěl.

Doma všechno klapalo a myslel jsem, že šťastnější nemůžeme být. Vzal jsem syna ke svým rodičům na víkend. Přítelkyně měla zrovna denní směnu a nemohla jet s námi. Neřešil jsem to, beztak se u nás necítila ve své kůži. Bohužel se prcek někde nachladil a dostal vysoké horečky. Nebylo mu dobře. Popadl jsem ho a jeli jsme zpátky domů. Máme tam všechny potřebné léky a doktorku hned za rohem. Volal jsem přítelkyni, abych ji informoval o změně v programu, ale nezvedala mi telefon. Myslel jsem si, že už spí.

Zastavili jsme před domem, všude bylo rozsvíceno a na příjezdové cestě stálo cizí auto. Oknem do ložnice jsem viděl, jak moje žena dovádí s cizím chlapem. Udělalo se mi zle. Syna jsem posadil zpátky do auta, aby neslyšel ten křik. Naběhl jsem dovnitř a oba dva jsem je vyrazil z domu. Nechtěl jsem nic slyšet. Postaral jsem se o dítě a provedl ho domem do jeho pokoje. Přítelkyně si druhý den přijela pro věci, které jsem jí ještě v noci sbalil. Chtěla si vzít i syna, ale nakonec jsme se domluvili na střídavé péči. Nedělala naschvály, a tak to šlo mimo soud.

Sbohem

Bohužel se během následujících měsíců hodně změnila. Bydlí v garsonce, začala pít a zkouší lehké drogy. Syn se od ní vracel zanedbaný. Nechápal jsem to, ale neměl jsem jinou možnost. Požádal jsem o svěření do péče. Nebránila se. Jsou to už tři roky a od té doby jsme ji neviděli. Se synem všechno zvládáme, začal chodit do školy. Máme se skvěle. Nikdy nepochopím, jak nám mohla tak moc ublížit. Syn už se s tím srovnal, ale se mnou je to horší. Už se začínám porozhlížet po nové známosti, nevadila by mi ani žena s dítětem, ale cítím ohromnou nedůvěru.

Text byl zpracován na základě příběhu čtenářky, která jej předala redakci. Fotografie jsou pouze ilustrační a jména osob byla na žádost čtenářky pozměněna.