Český souboj na turnaji v Římě. Vondroušová se utká s Plíškovou o postup do finále

České tenistky Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová se v neděli střetnou o postup do finále antukového turnaje v Římě. Obhájkyně titulu Plíšková porazila v dnešním čtvrtfinále 6:3, 3:6, 6:0 Belgičanku Elise Mertensovou, Vondroušová si připsala první výhru v kariéře nad Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a zdolala ji 6:3, 6:0. Jediný dosavadní vzájemný duel vyhrála loni v Miami Plíšková.

Řím Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová si na French Open zahraje čtvrtfinále

Markéta Vondroušová slaví po vyhraném zápase | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Světová čtyřka Plíšková dosud na turnaji neztratila ani sadu a k dvousetové výhře směřovala i tentokrát. Po vítězství 6:3 v prvním setu vedla ve druhém 3:1, ale Mertensová pěti získanými gamy za sebou srovnala. V rozhodující sadě ale převzala turnajová dvojka opět iniciativu a za půl hodiny nadělila soupeřce kanára.

Pocta tenisové legendě. Fed Cup změní název, nově se bude jmenovat po Billie Jean Kingové

Číst článek

Jednadvacetiletá Vondroušová se obdivuhodně oklepala z dlouhé páteční bitvy s Polonou Hercogovou, která skončila půl hodiny před půlnocí. Světovou šestku Svitolinovou zasypala ve čtvrtém vzájemném duelu 25 vítěznými údery oproti pouze devíti soupeřčiným a odvrátila všech devět brejkbolů.

Devatenáctá hráčka žebříčku Vondroušová postoupila poprvé v kariéře do semifinále turnaje kategorie Premier 5. Mezi čtyřmi nejlepšími hráčkami turnaje WTA Tour je prvně od loňského Roland Garros, kde prohrála až ve finále. Turnaj v Římě je jednou z hlavních generálek právě na antukový grandslam, jenž začne kvůli koronavirové pandemii netypicky až v závěru září.

Na Foru Italicu si zahrají finále turnajové jedničky Barbora Strýcová se Sie Šu-wej a budou usilovat o čtvrtý společný titul v sezoně. Česká tenistka a její tradiční tchajwanská parťačka porazily v semifinále čtyřhry 7:5, 6:4 Hayley Carterovou z USA a Brazilku Luisu Stefaniovou.

Strýcová se Sie Šu-wej stihly před koronavirovou pauzou vyhrát turnaje v Brisbane, Dubaji a Dauhá. Blízko měly i k triumfu na Australian Open, kde prohrály ve finále a zaznamenaly jedinou letošní společnou prohru.

Halepovou čeká Muguruzaová

V semifinále je i nasazená jednička Rumunka Simona Halepová. Její čtvrtfinálová soupeřka Julia Putincevová z Kazachstánu zápas za stavu 2:6, 0:2 skrečovala kvůli potížím se zády.

O třetí finálovou účast na Italian Open si Halepová zahraje se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Světová dvojka neúspěšně bojovala v Římě o titul v letech 2017 a 2018, loni vypadla ve druhém kole s Vondroušovou. Halepová hraje první turnaj po měsíční pauze, před níž triumfovala na Prague Open ve Stromovce.

V semifinále je také světová jednička Novak Djoković, jemuž vzdorovalo překvapení turnaje Dominik Koepfer. Německý tenista se ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji kategorie Masters v kariéře prezentoval bojovným výkonem a vzal srbskému favoritovi set. Djoković nakonec po více než dvou hodinách vyhrál 6:3, 4:6, 6:3 a o finále se utká s Norem Casperem Ruudem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Ženy (dotace 1,692.169 eur):
Halepová (1-Rum.) - Putincevová (Kaz.) 6:2, 2:0 skreč, Muguruzaová (9-Šp.) - Azarenková (Běl.) 3:6, 6:3, 6:4, Vondroušová (12-ČR) - Svitolinová (4-Ukr.) 6:3, 6:0, Karolína Plíšková (2-ČR) - Mertensová (11-Belg.) 6:3, 3:6, 6:0.

Muži (dotace 3,854.000 eur):
Djokovič (1-Srb.) - Koepfer (Něm.) 6:3, 4:6, 6:3, Ruud (Nor.) - Berrettini (4-It.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:5).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme