Festival lehkomyslnosti na Karlově mostě... V červnu slavili konec korona krize a teď? Tisíce nově nakažených denně!

Blesk.cz

K. Beránková

S. Dračková

Loučíme se s koronavirovou krizí, tvrdili v červnu organizátoři akce Prostřený Karlův most. A dorazily i politické špičky. Byl to jasný signál, že už je všechno v pohodě. Od té doby zodpovědní Pražané přestali mít strach.

Ven jsme nosili roušky, myli si ruce, používali dezinfekci. Počty nakažených klesaly. A pak jsme všechnu tu snahu spláchli do kanálu... Začalo to akcí Prostřený stůl na Karlově mostě, které se zúčastnili i poslanec Dominik Feri (24) a jeho stranická šéfka Markéta Pekarová Adamová (35, TOP 09), Miroslava Němcová (67, ODS) či starosta Prahy 1 Petr Hejma (51, STAN).

Přišla i herečka Anna Geislerová (44). Událost připomínala zhmotnělou noční můru epidemiologů. Dva tisíce lidí sedících těsně vedle sebe a sdílejících jídlo... Obrázky z ní se objevily ve všech médiích, mluvilo se optimisticky o »konci koronavirové krize«. Akci posvětil i pražský primátor Zdeněk Hřib (39, Piráti). „Věřím, že si hostinu na Karlově mostě užije co nejvíce Pražanů, ale i turistů z celé České republiky, které nyní lákáme do Prahy,“ řekl tehdy. Jasný signál všem, že už není třeba mít strach a být opatrný.

Covidové autority vs. „autority“: Proč dnes radí v Česku instalatéři elektrikářům

sinfin.digital