Denver utnul šňůru Lakers a snížil v sérii na 1:2, Los Angeles nepomohl ani triple double LeBrona Jamese

Basketbalisté Denveru zdramatizovali semifinálovou sérii NBA s Los Angeles Lakers a výhrou 114:106 snížili na 1:2 na zápasy. Ukončili tak šestizápasovou vítěznou sérii Lakers, kterým nepomohl ani triple double LeBrona Jamese za 30 bodů, deset doskoků a jedenáct asistencí. Triple double měl ale na dosah i rozehrávač Denveru Jamal Murray s 28 body, osmi doskoky a 12 asistencemi, který měl navíc větší podporu spoluhráčů.

Orlando Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denver byl blízko výhře už v minulém zápase, který prohrál střelou v poslední vteřině. Tentokrát musel zvítězit, jelikož prohrávat 0:3 v sérii na čtyři vítězství už by se téměř rovnalo vyřazení. V úvodu vedli Lakers, ale ve druhé čtvrtině přišel velký nápor Denveru, který šňůrou 17:2 získal zápas pod kontrolu a vybudoval si až osmnáctibodové vedení.

Basketbalistu Satoranského bude v Chicagu trénovat Donovan. Pět let úspěšně vedl Oklahomu

Číst článek

Ještě na začátku poslední části vedli Nuggets dokonce o 20 bodů, pak ale Lakers přeci jen zabojovali a šňůrou 19:2 snížili za tři minuty na pouhé tři body. Pak však několik útoků po sobě neskórovali, Denver se dokázal vzpamatovat a trojka Murrayho 137 vteřin před koncem mu dodala klid. Vzápětí navíc Murray přidal další trojku a zařídil minutu před koncem náskok 12 bodů, na což už Lakers neměli odpověď.

„Opět jsme ukázali naší mentální sílu. I když nás soupeř tlačil, tak jsme nezkolabovali. Zastavili jsme jejich šňůru, postavili jsme se zpět na nohy a koncovku jsme zvládli dobře,“ řekl trenér Denveru Michael Malone, jehož svěřenci v letošním play-off už několikrát zvládli těžké chvíle a otočili obě předchozí série.

„Jamal opět ukázal, že je superstar. On se narodil pro klíčové střely,“ ocenil Murrayho srbský pivot Nikola Jokič, který k výhře Denveru přispěl 22 body a deseti doskoky. Jerami Grant si pak 26 body vytvořil osobní maximum v play-off. Náhradník Monte Morris přidal 14 bodů.

U Lakers vedle Jamese podal standardní výkon v útoku Anthony Davis s 27 body, ale k tomu přidal jen dva doskoky. Další dva pivoti Dwight Howard a JaVale McGee dohromady také jen dva doskoky. Celkově se Lakers na doskoku trápili, Denver je přeskákal 44:25. Týmu z LA se rovněž nedařila střelba za tři body, proměnil jen šest pokusů s úspěšností pouze 23 procent.

Play-off NBA v Orlandu:
Finále Západní konference - 3. zápas:

Denver - LA Lakers 114:106 (stav série 1:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme