Messi přišel v Barceloně o parťáka z útoku. Kanonýr Suárez přestoupil do konkurenčního Atlética

Přestavba ve fotbalové Barceloně po příchodu nového kouče Ronalda Koemana pokračuje. Symbol klubu Lionel Messi sice po dlouhých peripetiích zůstal, jeho útočný parťák a velký kamarád Luis Suárez se ale stěhuje ke konkurenci. Třetí nejlepší střelec historie katalánského celku přestoupil do Atlética Madrid.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Suárez

Luis Suárez | Zdroj: Reuters

„FC Barcelona chce veřejně poděkovat Luisi Suárezovi za jeho služby a oddanost a popřát mu do budoucí kariéry jen to nejlepší,“ stojí v prohlášení na oficiálním klubovém webu. Suárez odchází zadarmo, Atlético by ale mělo postupně vyplatit Barceloně šest milionů eur na bonusech.

‚Zůstávám v Barceloně.‘ Messi ukončil spekulace o svém odchodu, v rozhovoru si rýpnul do vedení

Číst článek

Třiatřicetiletý Uruguayec přišel do Barcelony v roce 2014 z Liverpoolu a vytvořil s Messim na hrotu útoku obávané duo. Suárez se stal se 198 góly třetím nelepším střelcem barcelonské historie po Césaru Rodríguezovi (232) a právě Messim (634). K tomu navíc přidal i 97 asistencí.

Během šesti sezon byl Suárez u zisku 13 titulů, včetně čtyř ligových a jednoho triumfu v Lize mistrů. Nový trenér Ronald Koeman ale se zkušeným kanonýrem ve svých plánech nepočítá.

Po neúspěšné minulé sezoně už Barcelonu opustili i další třicátníci Ivan Rakitić a Arturo Vidal. Odejít chtěl i Messi, kterého ale klubové vedení nepustilo a argentinská hvězda bude muset v Camp Nou dodržet ještě rok platnou smlouvu.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme