Extraligový Litvínov do nejbližších zápasů nenastoupí, hokejisté musí na testy

Hokejisté Litvínova neodehrají páteční zápas 3. kola extraligy v Liberci ani nedělní domácí duel 4. kola proti Plzni. Důvodem je podezření na nákazu koronavirem, která se projevila u několika hráčů. Oba dva zápasy byly odloženy na neurčito.

Litvínov (Aktualizováno: 11:42 25. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„U několik hráčů našeho klubu jsme zaregistrovali zdravotní potíže, a proto jsme z preventivních důvodů kontaktovali krajskou hygienickou stanici,“ uvedl litvínovský klub v tiskové zprávě.

Kluby rozhodly. Hokejová extraliga bude navzdory opatřením pokračovat podle plánu

Číst článek

Všichni hráči i členové realizačního týmu podstoupí v nejbližší době testy na koronavirus a podle jejich výsledků se Severočeši budou řídit pokyny krajské hygienické stanice.

Litvínovští hokejisté hráli naposledy v úterý, kdy po nedělní prohře s Hradcem Králové (2:4) podlehli doma Třinci 3:6. Na kontě tak nemají ani bod. V obou případech se jednalo o předehrávky. Podle původního rozlosování měl tým Vervy zahájit sezonu ve čtvrtek 17. září na ledě Vítkovic a o tři dny později změřit před svými fanoušky síly s Brnem.

Kvůli nákaze covidem-19 v týmech Vítkovic a Brna však byly jen za úvodní dvě kola nové extraligové sezony odloženy čtyři zápasy. Ostravané a Kometa nebudou hrát ani dnešní 3. kolo, nedělní 4. kolo a odložen bude i jejich vzájemný duel 5. kola, plánovaný na úterý 29. září.

Třinečtí nejsou první

Ve čtvrtek bylo zrušeno předehrávané utkání 3. kola mezi Karlovými Vary a pražskou Spartou, neboť několik hráčů a člen realizačního týmu domácí Energie mělo zdravotní potíže. Podstupují testy na covid-19, přičemž klub dnes potvrdil, že odložen na neurčito bude i nedělní zápas v 4. kola v Českých Budějovicích.

V pátečním programu domácí nejvyšší soutěže zůstaly pouze tři zápasy. Zlín přivítá Hradec Králové (1730), Plzeň vyzve Mladou Boleslav (17.30) a Olomouc změří síly s Pardubicemi (18.00).

Nový termín už má duel 4. kola mezi Spartou a Vítkovicemi, který se měl hrát v neděli. Dohrávat se bude v neděli 8. listopadu od 16.00 v pražské O2 areně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme