Bundesliga - souhrn 2. kola

25.09.2020, 22:28, aktualizováno 27.09.2020, 20:01
Komentáře a souhrny
Andrej Kramarić (© AFP)
Už ve druhém kole našel svého prvního přemožitele Dortmund, který narazil v Augsburgu. Stejně však dopadl Bayern, Hoffenheim mu dal čtyři góly a slaví velké vítězství. Leverkusen se rozešel smírně s Lipskem, Mainz nezvládl domácí souboj se Stuttgartem a zklamání panuje rovněž v kabinách Herthy a Gladbachu. I napodruhé vyšlo naprázdno Schalke, tentokrát padlo s Brémami. Wolfsburg remizoval ve Freiburgu...

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 1:1

27.09.2020 18:00

Góly: 11. Nils Petersen - 42. Josip Brekalo

V závěrečném utkání 2. kola německé Bundesligy nakonec vítěz znám nebyl, domácí Freiburg i přes brzké vedení náskok neudržel a s favorizovaným Wolfsburgem se rozešel smírně v poměru 1:1. Nedělnímu duelu rozhodně nechyběl náboj a určitě mohly padnout i více než dvě branky, nicméně s přibývajícím časem bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu. "Vlci" se tak nenaladili úplně ideálně na čtvrteční play-off Evropské ligy na půdě řeckého AEK.

Freiburg nedokázal potvrdit úvodní těsnou výhru ze Stuttgartu (3:2), v tabulce se nachází na pátém místě. VfL na ligové scéně podruhé za sebou remizovalo, neboť nejprve hrálo bez branek s Leverkusenem. Jedinou výhru proto zaznamenalo ve 3. předkole EL s ukrajinskou Desnou (2:0) a určitě na ní bude chtít navázat v Aténách. Domácí klub začal zostra a po seznamovací desetiminutovce šel do překvapivého vedení.

K rohovému kopu se postavil Ital Grifo a svým pasem našel hlavu zcela osamoceného Nilse Petersena. Ten nekompromisně zavěsil pod břevno, hostující defenziva se na sebe jen vyčítavě dívala. Freiburg byl nebezpečnější také v následujícím průběhu a svůj náskok mohl zvýšit ve 26. minutě, avšak povedený přímý volný kop Grifa ze střední vzdálenosti dokázal brilantně odvrátit do bezpečí brankář Pervan. Stejný hráč opět zahrozil za další tři minuty.

Tentokráte se propracoval k odraženému míči a chytře se odpoutal od bránícího protihráče, avšak závěrečná rána mu vůbec nesedla a letěla vysoko nad horní tyčku. Wolfsburg se dočkal kýženého vyrovnání necelých pět minut před přestávkou, kdy aktivní Arnold vybojoval zajímavou standardní situaci. K ní se postavil Josip Brekalo a jeho nebezpečný pokus z osmnácti metrů i díky teči bránící zdi skončil v síti za zády bezmocného gólmana Müllera.

Ihned po přestávce mohli hosté dokonce otočit vývoj, nicméně Müller se blýskl proti úchvatné dělovce Gerhardta z nějakých třiceti metrů. V 57. minutě dopravil balón do prostoru tří tyčí Höler, jenomže jeho gól neplatil kvůli zřetelnému ofsajdu. O osm minut později po dalším rohovém kopu od Grifa napřáhl z dvaceti metrů Santamaria a Pervan měl co dělat, aby míč konečky prstů vytěsnil alespoň na levou tyč. Poté na opačné straně těsně nedosáhl na balón kanonýr Weghorst, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 4:1

27.09.2020 15:30

Góly: 16. Ermin Bičakčić, 24. Munas Dabbur, 77. Andrej Kramarić, 90+2. Andrej Kramarić (pen.) - 36. Joshua Kimmich

Kdo by to byl čekal, že fotbalisté Hoffenheimu předvedou v rámci 2. kola Bundesligy takovou parádu a zesměšní čerstvého majitele čtyř trofejí stejným počtem branek. Bayern v Hoffenheimu selhal v koncovce i v obraně a dostal nečekanou lekci. Dva góly vstřelil Andrej Kramarić, po jednom pak Ermin Bičakčić a Munas Dabbur.

Že je Bayern Mnichov neporazitelný? Kdepak. I úřadující němečtí a evropští šampioni si vybrali slabší den. Bayernu sice chyběl útočník Robert Lewandowski, který začal jen na lavičce náhradníků, ale jinak se v Rhein-Neckar Aréně představil v plné síle. Nechyběli Sané, Müller, Gnabry nebo Davies a i proto byl zcela jednoznačným favoritem. Nepřekvapil ani začátek zápasu, ve kterém bylo držení balónu výrazně na straně Bavorů. Problémem hostů byla střelba, pouhé tři střely na branku za devadesát minut bylo zkrátka málo

TSG překvapilo vedoucí brankou už v 16. minutě zápasu a pomohla mu dobře zahraná standardní situace. Na rohový kop si naskočil Ermin Bičakčić a na zadní tyči postavený Davies na ní nedosáhl. Tlak Bayernu se sice okamžitě zvýšil, ale ve 24. minutě přišel nečekaný zásah číslo dvě. Po chybné rozehrávce postupoval sám na Neuera Munas Dabbur a neomylnou koncovkou zvýšil vedení Hoffenheimu. Bayern měl v obraně nečekané problémy, ale v ofenzívě uměl zapnout a ještě v poločase snížil fantastickou střelou Joshuy Kimmicha. Před koncem prvního poločasu ještě Kramarić s přispěním Neuera orazítkoval břevno a kouč Bavorů Hans-Dietter Flick měl o čem přemýšlet.

Po přestávce Bayern zvýšil obrátky a vypracoval si několik velkých šancí. Tu největší v 57. minutě poslal do břevna Joshua Zirkzee a následně přenechal prostor nově příchozímu Robertu Lewandowskimu.

Hoffenheim se sice musel koncentrovat na obranu, vepředu to však nezabalil a byl nadále nebezpečný. V 75. minutě ještě neuspěl Robert Skov proti Neuerovi, ale o dvě minuty později zakončil povedenou akci Andrej Kramarić a zvýšil na 3:1. Bayern posléze znovu zvýšil tlak, avšak bez kýženého úspěchu. V nastavení dostali hosté definitivní ránu z milosti. Neuer ve vápně fauloval Beboua a nařízenou penaltu proměnil Andrej Kramarić. Hoffenheim překvapil fotbalový svět a porazil Bayern vysoko 4:1.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 1:3

26.09.2020 18:30

Góly: 90+3. Mark Uth - 22. Niclas Füllkrug, 37. Niclas Füllkrug, 59. Niclas Füllkrug (pen.)

Schalke nedokázalo odčinit úvodní ostudný debakl s mistrovským Bayernem (0:8) a znovu tak pokračuje v bídných výkonech z konce uplynulé sezóny, nyní na vlastním stadionu nevyzrálo na konkurenční Brémy. Hosté se loni horko těžko zachraňovali a uspěli až v ošemetné baráži, v prvním letošním souboji nestačili na berlínskou Herthu (1:4). Tentokráte jim vítězství 3:1 zařídil Niclas Füllkrug, jenž během sedmatřiceti minut vsítil hattrick.

V dresu Werderu se znovu objevili v základní jedenáctce český brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie, oba dva odehráli celý zápas. Celek z Brém se díky tomuto tříbodovému zisku posunul na jedenácté místo tabulky, Schalke je naopak beznadějně poslední s hrozivým skóre 1:11 a navíc ihned po sobotním utkání odvolalo trenéra Davida Wagnera. Úvodní větší možnost tohoto duelu se zrodila po deseti odehraných minutách.

Ve vyložené pozici se zjevil Sargent, jenomže v rozhodující chvíli mu zakončení vůbec nesedlo a brankář Fährmann si bez větších potíží poradil. Hosté se přeci jen dostali do vedení v polovině prvního dějství, kdy sedmadvacetiletý útočník Füllkrug využil skvěle zahraného rohového kopu a ještě lepšího finálního přistrčení od Sargenta, sám před Fährmannem už měl snadnou úlohu a bez větších potíží rozvlnil síť.

Stejný hráč po necelé půlhodině pálil o decimetry vedle pravé konstrukce, ve 37. minutě si naskočil na přímý volný kop od Augustinssona a z hranice brankového území skóroval povedenou hlavičkou do pravé části branky - 0:2. Krátce po změně stran domácí přeci jen ožili a snažili se vykřesat naději na bodový zisk, nicméně Ibišević prostor tří tyčí o fous minul a proti zakončení Boujellaba se Salifem Sanem brilantně zakročil připravený Pavlenka.

Werder se mohl definitivně uklidnit v 59. minutě. Ozan Kabak totiž předvedl ve vlastní šestnáctce nedovolený zákrok oceněný žlutou kartou a rozhodčí Schmidt nařídil pokutový kop, svůj verdikt si vzápětí potvrdil u videa. Füllkrug nabídnutou možností nepohrdl a zamířil do pravého spodního růžku. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem stihla domácí další pohroma, neboť po druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch Kabak. V nastaveném čase zaznamenal alespoň čestný úspěch Schalke Mark Uth povedenou ranou z hranice šestnáctky.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Union Berlín 1:1

26.09.2020 15:30

Góly: 56. Marcus Thuram - 80. Nico Schlotterbeck

Borussia Mönchengladbach remizovala v rámci druhého kola bundesligy s Unionem Berlín 1:1. Domácí může mrzet především inkasovaný gól ze závěru zápasu a dvě neproměněné tutovky.

Jasným favoritem zápasu byl Mönchengladbach, který však v prvním kole prohrál 0:3 s Dortmundem. Union na tom však nebyl, co se týče formy, o moc lépe, jelikož v prvním kole prohrál 1:3 s Augsburgem.

V 17. minutě zahrozila Borussia poprvé, ale brankář hostů Luthe vychytal střelu, kterou Pléa vyslal z bezprostřední blízkosti. Ve 37. minutě zahrozil Pléa znovu, tentokrát hlavou po rohovém kopu. Skvělý Luthe však jeho pokus opět vychytal a v první půli jsme žádnou branku neviděli.

Ve druhém poločasu už však Mönchengladbach svatyni hostů pokořil. V 56. minutě hlavičkoval po centru z rohového kopu Thuram a na tuto střelu byl už i Luthe krátký. 1:0 pro domácí. V následující dvacetiminutovce jsme svědky žádné větší šance nebyli a už už to vypadalo, že tři body zůstanou v Mönchengladbachu. Tomu se však vymstila pasivní hra a v 80. minutě dokázal Union vyrovnat po gólu Schlotterbecka hlavou.

Až v tuto chvíli Mönchengladbach hru znovu otevřel a gól na 2:1 měl dvakrát na noze Binsibajni. V 88. minutě však mířil pouze těsně vedle a v 91. minutě zase těsně nad. Oba soupeři si tak nakonec body rozdělili.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - RB Lipsko 1:1

26.09.2020 15:30

Góly: 20. Kerem Demirbay - 14. Emil Forsberg

Bayer Leverkusen nakonec zápas s Lipskem dovedl k remíze, která je objektivně zřejmě zasloužená. Do vedení se sice dostali hosté díky Forsbergovi, ale domácím se ještě do poločasu povedlo srovnat. A postarala se o to výstavní rána Kerema Demirbaye.

Domácí Bayer se i s Patrikem Schickem na hrotu útoku postavil proti favorizovanému Lipsku a český útočník určitě hodně chtěl ukázat soupeři, že nevykoupit ho byl špatný nápad. Nový hrot Lipska Sörloth zůstal jen na lavičce, protože trenér Nagelsmann vsadil na osvědčenou zbraň Poulsena. První šanci utkání si ale připravili domácí a prsty v ní málem měl Schick. Ten si ukázal, kam na vápně chce míč po pasu ze strany a nebýt brilantního zákroku stopera Upamecana, zřejmě by střílel do sítě.

Lipsko kontrovalo akcí v osmé minutě, v níž si záložník Emil Forsberg naběhl na dlouhý míč a mezi nohama Larse Bendera posouval míč do druhé vlny. Tam dobře postřehl nabíhajícího Kevina Kampla, jenže ten šajtlí vůbec míč dobře netrefil a místo brány jej poslal o pár metrů vedle. Tempo utkání ale obecně rostlo a místy se hrálo nahoru dolů.

Když se Emil Forsberg rozběhne, jen těžko se zastavuje. O tom se přesvědčila domácí obrana ve 14. minutě, kdy padl první gól utkání. Dlouhý výkop brankáře Gulácsiho si na útočné polovině zpracoval Yussuf Poulsen, který předal míč na stranu právě Forsbergovi. Ten doběhl až do vápna, v něm si kličkou snadno položil nestíhajícího Larse Bendera a bombou pod břevno nedal brankáři Hradeckymu šanci - 1:0.

Fotbal přináší nádherné branky a další z nich byla k vidění ve 20. minutě, tentokrát na opačné straně. Podklouznutí Angeliña využil Diaby, který vnikl do vápna. Jeho pokus sice obrana odvrátila, ale po Benderově přiťuknutí se dostal k číhajícímu Keremu Demirbayovi. Ten na nic nečekal a naprosto nádhernou střelou otřenou o břevno srovnal!

Na svou chvíli nemusel Alexander Sörloth čekat moc dlouho. Ve 27. minutě se totiž zranil Yussuf Poulsen a nová posila naskočila na hřiště. Po delším čase se nemnoho fanoušků dočkalo další zajímavé akce pět minut před koncem první půle, kdy Lars Bender našel krásným pasem Patrika Schicka. Český talent hlavičkoval výtečně, ale brankář Gulácsi byl ještě lepší.

Tempo ve druhém poločase bylo jednoznačně poklidnější než v tom prvním. Ale po deseti minutách se zaskvěli oba brankáři. Nejprve Lukas Hradecky perfektně přečetl hru a vyběhl proti Mukielemu. Vzápětí na to musel do akce i Gulácsi, jehož z úhlu zkoušel propálit mladík Moussa Diaby. Neuspěl.

Lipsko rozhodně nebylo dokonalé a chybovalo taky v 59. minutě. To se hráči Bayeru dostali do rychlého brejku, který po nahrávce od Bellarabiho zakončoval mladík Florian Wirtz. Před sebou měl prakticky jen prázdnou bránu, jenže zakončil do tyče! Lipsko se do ofenzivy hrnulo až díky střídajícímu Nkunkuovi. Zejména jeho rána z přímého kopu v 74. minutě pořádně provětrala rukavice brankáře Lukase Hradeckyho.

O pár minut později se do šance po nahrávce Bellarabiho dostal Patrik Schick a povedlo se mu trefit se ke vzdálenější tyči, jenže sudí jeho branku pro ofsajd správně neuznal. Po souhře s Nkunkuem se do vápna probil Angeliño, jenže jeho rána mířila těsně vedle vzdálenější tyče. Víc už aktivnější Lipsko nezvládlo a z Leverkusenu odjíždí jen s bodem.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:4

26.09.2020 15:30

Góly: 13. Robin Quaison - 45. Silas Katompa Mvumpa, 61. Daniel Didavi, 80. Mateo Klimowicz, 87. Saša Kalajdžić

Mainz prohrál i svůj druhý zápas v letošním ročníku německé bundesligy. Rozhodčí Schlaqer musel vytáhnout dvě červené karty.

Mainz prohrál po prvním kole s Lipskem i svůj druhý zápas letošního ročníku bundesligy. Proti Stuttgartu byl přitom podle bookmakerů mírným favoritem a zpočátku svou roli skutečně naplnil. Již ve 13. minutě se totiž po přihrávce Matety hlavou gólově prosadil Quaison a poslal tak domácí od vedení.

Zbytek zápasu však svěřencům trenéra Beierlorzera vůbec nevyšel. Na samém závěru prvního poločasu totiž srovnal na 1:1 po skvělé přihrávce Castra Wamangituka a do kabin se tedy šlo k poločasové přestávce za stavu 1:1.

Do druhé půle naskočil Stuttgart jako znovuzrozený a od jejího začátku diktoval tempo hry. To se projevilo v 61. minutě, kdy do prázdné brány zakončoval posunutý míč od Kalajdžiče Didavi. V 73. minutě mohl být stav znovu vyrovnaný, domácí Öztunali však v klíčový moment nemířil přesně a jeho střela skončila pouze těsně nad.

V 77. minutě zatáhl domácí Niakhaté za dres svého soupeře a sudí Schlager mu poprávu ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu. To celou situaci pro Mainz ještě více zkomplikovalo. Necelé tři minuty po veloučení Niakhatého vstřelil gól na 3:1 pro Stuttgart Klimowicz a o tom, kdo si domů odveze body bylo téměř rozhodnuto.

Poslední hřebík do rakve Mainzu zatloukl v 86. minutě Kalajdžić, který zakončil po zpracování odraženého míče nekompromisně k tyči. Ani Stuttgart však nedohrál v jedenácti, v 1. minutě nastavení druhé půle totiž Stenzel nešikovně zajel do soupeře a stejně jako Niakhaté zamířil do sprch po dvou žlutých kartách. Zápas tedy skončil výsledkem 1:4.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Dortmund 2:0

26.09.2020 15:30

Góly: 40. Felix Uduokhai, 54. Daniel Caligiuri

WWK Arena slaví, protože domácí Augsburg předvedl parádní výkon. Atraktivní duel s Borusií Dortmund totiž senzačně vyhrál a děkovat může kromě vynikající defenzivy také dvojici střelců Uduokhai - Caligiuri.

Borussia byla jasným favoritem utkání s Augsburgem a hodně fanoušků sedících u obrazovek bylo jistě zvědavých, jak si Dortmund s touto výzvou poradí. Aby mu to šlo lépe, opět vsadil na osvědčené tahouny jako Håland, Sancho Can nebo Akanji s Guerreirem, šanci dostali i mladíci Reyna s Bellinghamem. Domácího brankáře Gikiewicze naopak čekaly perné chvíle a už v 7. minutě mu to rázně připomněl Axel Witsel.

Belgický středopolař natáhl ke střele z voleje kousek za vápnem a jeho rána mířila k tyči. Jenže tam se rychle přesunul i jeho sok v bráně domácích a skvělým zákrokem jeho ránu vyrazil! Jinak ale Dortmund nikam zásadně nechvátal a volil spíše pro diváka neoblíbenou uspávací taktiku. Delší obléhání domácí brány se snažil přetrhnout mladíček Jude Bellingham, jenže jeho odvážná rána trefil jen prvního protihráče.

Že se i mistr tesař někdy utne, to ukázal zkušený brankář Roman Bürki. Ve 27. minutě totiž nepochopitelně nahrál míč soupeři, kterým byl Gregoritsch. Jeho nebezpečnou nahrávku ale nakonec odpálil stoper Mats Hummels. Borussia kontrovala nákopem na Bellinghama, který se pokoušel o lob, jenže pouze trefil dobře připraveného brankáře Gikiewicze.

Borussia si fotbal hodně užívala, možná až moc hrála na krásu, když mohla být efektivnější. A to se jí stalo osudným. Ve 40. minutě totiž Caligiuriho volný přímý kop našel hlavu Ohise Felixe Uduokhaie, který v podstatě tváří v tvář Bürkimu nemohl netrefit - překvapivě 1:0 pro domácí Augsburg.

Tenhle výsledek samozřejmě Borussii absolutně nevyhovoval, jenže stále narážela na pozornou obranu Augsburgu či vlastní neschopnost dotáhnout do cíle slibně se vyvíjející akce. Do vápna Augsburgu se postupně začalo snášet větší množství centrů, ale většina z nich končila na hlavách domácích stoperů. Popřípadě akce Borussie končily na tom, že byly krajně nepřesné.

Situace Favreho svěřenců se vůbec nelepšila, právě naopak. A vrchol nastal v 54. minutě, To totiž Augsburg díky Niederlechnerovi vymyslel parádní balón za obranu, kam si naběhl zkušený záložník Daniel Caligiuri. Ten i přes atak obránce a vlastní pád dokázal zakončit a zvýšit vedení! Což už bylo na Borussi prostě moc.

Na tuhle situaci reagoval trenér Favre nasazením ofenzivních hvězd Reuse s Brandtem, jenže ani díky jejich schopnostem Borussia blíž ke gólu nebyla. Finální fáze jindy jisté a přesvědčivé Borussie prostě vázla. Změnit to v samém závěru mohl Erling Håland, jenže brankář Rafał Gikiewicz se zkrátka překonat nenechal. Jeho rána mezi nohy soupeře v bráně neskončila, naopak skončily naděje Favreho týmu na body.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - 1. FC Köln 1:0

26.09.2020 15:30

Góly: 78. Jóan Edmundsson

Po jedenácti letech se letos v létě Bielefeld vrátil do bundesligy a zatím si nevede vůbec špatně. V první dvou kolech získal čtyři body a v sobotu si připsal první domácí výhru.

Do SchücoAreny v Bielefeldu zajížděl Köln, který v prvním kole prohrál 2:3 s Hoffenheimem, zatímco Bielefeld remizoval 1:1 ve Frankfurtu. A Arminia se vůbec neprezentovala špatným výkonem. Proti Kölnu překvapila především velkou organizovaností a disciplínou své hry.

V prvním poločase se však fanoušci museli nudit. Žádný gól neviděli a jedinou větší šanci si vypracovali hosté ve 33. minutě, když Bornauw jen těsně minul levou tyč. To druhý poločas už byl z pohledu obou celků o poznání aktivnější, žádnému z týmů se však dlouhou dobu nedařilo dopravit míč až mezi tři tyče.

Až v 78. minutě brankář domácích Ortega nakopl míč daleko dopředu, kde si ho našel Edmundsson, který se dostal až do pokutového území Kölnu a z ostrého úhlu pálil až do sítě. Köln se z inkasovaného gólu nevzpamatoval a z Bielefeldu tedy odjíždí s prádznou.

Bielefeld si v bundeslize připsal první výhru od sezóny 2008/09, kdy se v německé nejvyšší soutěži objevil naposled. Kölnu se vposledních letech vůbec nedaří a jeho poslední bundesligová výhra se datuje do března letošního roku, kdy vyzrál na sestupující Paderborn.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:3

25.09.2020 20:30

Góly: 78. Martin Hinteregger (vl.) - 30. André Silva (pen.), 36. Bas Dost, 71. Sebastian Rode

Hertha naposledy vypráskala venku čtyřmi brankami Brémy, v premiérovém zápase v domácím prostředí však nestačila na Eintracht, se kterým tak stejně jako v půlce června prohrála. Hosté, kteří protáhli svou šňůru neporazitelnosti se svým soupeřem už na čtyři klání v řadě, si naopak výrazně napravili reputaci po nedávné remíze s nováčkem z Bielefeldu.

Berlínský celek zaznamenal po Bayernu v minulém kole vůbec druhý nejlepší výsledek celého bundesligového kola, stanul tak na druhé pozici v tabulce, o tu ovšem záhy přišel, neboť na čelo se minimálně do sobotního odpoledne vešel právě Frankfurt. Tomu daleko lépe vyšla první půle, po přestávce pak svůj dvoubrankový náskok uhájil a radoval se z úspěchu.

Úvodní dvacetiminutovka příliš gólových šancí nenabídla. Hertha se poprvé nějakým způsobem osmělila až v 16. minutě, to když vypálil Mittelstädt, nicméně gólman Trapp si s jeho pokusem poradil. Na druhé straně se snažili prosadit hlavou spoluhráči Dost ve 20. minutě a André Silva ve 25. minutě, avšak oba mířili jen mimo bránu gólmana Schwolowa.

Jeden ze zásadních okamžiků tohoto souboje přišel na řadu na sklonku půlhodiny hry. André Silva pronikl do pokutového území, ze strany ho evidentně podrazil Boyata, a sudí Dankert nařídil penaltu v neprospěch Die Alte Dame. K ní se postavil sám faulovaný, a i když se Schwolowovi podařilo vystihnout směr střely, v cestě za brankovou čáru míči již nezabránil.

Jen o dvě minuty později se tým kouče Bruna Labbadiy mohl dočkat bleskového vyrovnání. Lukébakio cílil z vyložené pozice u pokutové značky, avšak mezi třemi tyčemi fantasticky zakročil Trapp. Naopak Die Adler jen pár chvil na to byli v koncovce úspěšnější, Dost zužitkoval centr ze standardky od Kamady a poslal Eintracht do ještě pohodlnějšího vedení.

Po obrátce se Hertha na nějaký zvrat prostě nezmohla. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera působili v defenzívě kompaktním dojmem a bez obtíží se bránili sporadickým atakům svého protivníka. Domácím nepomohly ani tři střídání, která byla provedena hned ve 46. minutě. V útoku, podobně jako celý první poločas, působili i nadále mdlým, nevýrazným dojmem.

Když navíc v 71. minutě Rode po přihrávce Kamady, jenž si tak připsal svou druhou asistenci v tomto měření sil, svou levačkou z hranice šestnáctky zamířil přesně ke vzdálenější tyčce, bylo o vítězi nynějšího mače vlastně rozhodnuto. Berlíňané stačili konečnou porážku už jenom zmírnit, v 77. minutě zaslal balón do vlastní sítě nešťastně obránce Hinteregger.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.TSG Hoffenheim22007:36
2.FC Augsburg22005:16
3.Eintracht Frankfurt21104:24
 RB Lipsko21104:24
5.SC Freiburg21104:34
6.Arminia Bielefeld21102:14
7.Bayern Mnichov21019:43
8.VfB Stuttgart21016:43
9.Hertha BSC21015:43
10.Borussia Dortmund21013:23
11.Werder Brémy21014:53
12.VfL Wolfsburg20201:12
 Bayer Leverkusen20201:12
14.Union Berlín20112:41
15.Borussia Mönchengladbach20111:41
16.1. FC Köln20022:40
17.1. FSV Mainz 0520022:70
18.Schalke 0420021:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
Liquid

a to se mě tu smáli, že Dortmund nepovažuju za kandidáta na titul nemají na to absolutně

Reagovat
smazaný uživatel

Oni na to maji, ale to by je musel trenovat nejakej kvalitni trener a ne ten sasek.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som povedal, že Dortmund má na titul v prípade, že Bayern má slabšie obdobie. Proti súčasnému Bayernu zrejme nemajú šancu. To nie je len o Favrem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dnesni prohra spuvisi s Bayernem? Nijak. Je to ciste o tom, ze Favre absolutne netusi co delat s obranou.

Reagovat
Rudnevs

Celé vlákno je o tom, či Dortmund má alebo nemá šancu na titul (a logicky to tým pádom súvisí s Bayernom) a nie o tom, či sa Favre dopustil alebo nedopustil nejakej chyby počas dnešného zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale vůbec nechápeš o co jde. Tituly se nevyhrávají ve vzájemných zápasech, ale právě v zápasech jako je ten dnesni. Jakmile BVB nebude vyhrávat zápasy proti slabším, tak se nemáme o čem bavit. A není to o dnešním zápase jenom, ale BVB hraje tragicky v obranný fázi od příchodu Favreho. Těch ztracených zápasu už bylo milion.

Reagovat
Allianz_Arena

Celé je to o tom, že pokud bude Bayern pokračovat v podobné výkonnosti a nasbírá třeba přes 85 bodů v sezoně (což se asi všeobecně letos očekává), tak je úplně jedno, kdo trénuje Dortmund.

Reagovat
Centrofixka

Realita je taká, že Bayern by v súčasnosti vyhral zrejme každú ligu, Bayern nemá súpera momentálne v Bundeslige, stručne sa vrátim k včerajšiemu zápasu s Augsburgom, úplne zaslužená výhra Augsburgu, hrali presne to čo trebalo, nechápem prečo mužstvo ako BVB musí mať v bránke totálne priemerného Burkiho, ale ešte viac nechápem čo tam robí Akanji, to je momentálne najslabší (dlhodobo) článok mužstva, Meuniera nemám nejako naštudovaného z PSG, ale zatiaľ je to bieda. Favre dosiahol myslím maximum čo môže dať BVB, nur der BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak znova. Bavit se o Bayernu v okamžiku, kdy BVB prohrává s týmy jako je Augsburg, je naprosto zbytečne. Až bude BVB tyhle zápasy vyhrávat (což pod Favrem nebude), tak se můžeme začít bavit o titulu.

A k tvému rozboru - ty hráče staví Favre a trénuje je braneni. To že BVB hraje optický pěkně do útoku, je pravda, ale to je rok a půl stejná záležitost. Favre ten tým absolutně neposouvá, BVB stojí na místě a o nějakých titulkových ambicích s ním nemůže být ani řeč.

Reagovat
Rudnevs

No ale bez neho zrejme tiež nie...

Reagovat
smazaný uživatel

Mas kristalovou kouli? Ten kadr BVB je narvanej, ten tym ma zakonite hrat o titul, ne ztracet 20 bodu na prvniho.

Reagovat
twelwer

Narvanej ? ... 18r hraci titul nevyhraju, lebo raz za cas to proste poseru ako teraz. Proste potrebuju Brankara, a jedneho dvoch skusenych hracov co nebudu furt na marodke ako Reus.

Reagovat
twelwer

A brankara samozrejme

Reagovat
andrew96

Defenziva pod Favrem rozhodně nepracuje zdela ideálně, ale od doby, kdy mužstvo převzal po Stoegerovi, se značně vylepšila. Řekl bych, že dokonce pracuje lépe než pod Tuchelem.

Favre má solidní výsledky a odvádí v Dormundu kvalitní práci. Je možné, že na samotný vrchol mu něco chybí. Ale že se pod ním tým neposouvá je hloupost.

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
Kily8

Takže prehra s Ausburgom v 2. kole hovorí, že Dortmund nemá na titul? Čo potom hovorí prehra Bayernu s Hoffenheimom rozdielom triedy? Že Bayern nemá na titul? Či pri Bayerne jeden zápas o ničom nehovorí, ale pri Dortmunde hovorí všetko?

Reagovat
Liquid

Hoffíci jsou mnohem kvalitnější tým než Augsburg co se bude zachraňovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Schick bol viac vidiet ako Sorloth, ten mal minimum casu na zohratie a musel nahradit zraneneho Poulsena. Werner chyba ovela viac ako si v RB mysleli, hlavne v zapasoch proti spicke to bude poznat. Tak ako sa trapil Bayer vo Wolfsburgu v nedelu, tak sa trapil Leipzig dnes. Nastaste im vysla jedna akcia Forsberga.

Kondicne teda vyzeral lepsie Boszov tim, co je pre mna prekvapive. RB postracalo hromadu lopt, nepresnych prihravok mali nezvycajne vela a v subojoch boli neskoro. Dnes im to nesadlo, nebola tam lahkost ako to v ich hre byva. Naopak ma prekvapil Leverkusen, podstatne lepsi vykon ako v nedelu a k vyhre mali blizsie. Snad Diaby v buducnu zlepsi rozhodovanie, pretoze rychlostne je na tom skvele ale nema zatial to spravne nacasovanie preto, kedy prihrat alebo vystrelit. Dufajme, ze to nebude jeho slabina v buducnu..

Reagovat
Bayern +

Heja FCA, heja FCA, heja heja heja FCA

Reagovat
Hiko

Edmundsson první Faeřan v Bundeslize a rovnou gól

Reagovat
lvrpl

Čo je s Benesom?

Reagovat
JozkokozleJ

Mal nieco s kotnikom, neabsolvoval kratku letnu pripravu, ale uz by mal byt kazdym tyzdnom fit.

Reagovat
lvrpl

A ostáva v gladbachu alebo hostovacka

Reagovat
JozkokozleJ

O hostovacke som nikde necital. M´gladbach ma nahusteny program (BL, LM, DFB Pokal), nemyslim, ze by Bénesa niekam posielali.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kluk na to nemá. Hostování ve II. Bundeslize ideál

Reagovat
JozkokozleJ

Ok

Reagovat
Rudnevs

Wagner raus! Po dnešku už musím... Náhrada ťažko povedať, Rangnick by bol sen, ale ten sem asi nepôjde. Snáď to nebude Sandro Schwarz.

Ten gól v posledných sekundách a spustenie torhymne malo veľmi ironickú príchuť. Mimochodom, Manu Mbom odohral veľmi slušný debutový zápas v bundeslige.

Reagovat
JozkokozleJ

Po dnesku uz musi Wagner prec. Ten kader vobec nie je tak zly, ake vysledky po korone predvadza.

Reagovat
berliner

Union a Bielefeld mimochodem doufam ze Schickova golova produkce v Bayeru zustane na nule nebo ze bude mit tech golu co nejmin

Reagovat
Rudnevs

A prečo tak dúfaš? Veď je to fajn chalan...

Reagovat
berliner

Protoze hraje za Bayer a ja Bayer a Bayern nenavidim

Reagovat
adoxx

Ale vždyť to je jedno...Schickovi přát můžeš, může dát 2 góly za zápas a i tak se dá v klidu prohrát

Reagovat
stas87

Vyhra je fajn, po tom priebehu celkom aj povinnost proti takemu superovi..ti su na tom este horsie ako Werder. Keby nemali tak dobru jesen, hrali by do posledneho kola s nami a Fortunou o padaka. Ten druhy polcas a hlavne jeho zaciatok bol taka klasika, uz to ani neratam, kolkokrat ten tim stratil priebezne priaznivy vysledok vdaka niekolko minutovemu vypadku. Dnes nastastie Schalke ten kontaktny gol nedalo, ale to tragicke branenie centru od stoperov, ked Paciencia odcentroval na Ibisevica..to bolo hrozne.

Ten zapas bol dnes vylozene o prvom gole, ten nastastie dal Füllkrug. Su odohrate dve kola, no v nasich zapasoch bude prvy gol extremne dolezity. Takych 70% zapasov stratime, ak bude viest super pretoze obraty nie su silna stranka tohto timu. Kohfeldt raz za cas trafi zostavu, dnes mu nie je co vytknut, pretoze Mbom obstal, Bittencourt aspon priemerne bez debilnych strat aj ked by mohol prestat simulovat...utocna dvojica dobre trafena, Selke je skratka nahradnik a hrac na dvadsat minut.

Keby namiesto Bittencourta hral hrac s myslienkou, ten tim by vklude hral okolo 10-11 miesta. Takto sa nejaky zapas urve cez standartky, ale herne ten tim nie je stavany na dominanciu a vytvaranie si sanci. Preto bude dolezite mat aspon dobre centre, pripadne strelbu z dialky. Dnes to vyslo dokonale, za tyzden to tak byt nemusi. K plusom sa da napisat aj to, ze hraci presne trafili hranicu, ktoru nastavil rozhodca. Kohfeldt si stazoval, ze proti BSC tam bolo malo agresvitiy, hraci hostov mali vela casu sa s loptou otocit, odcentrovat ci presne prihrat. Na zaciatku tam Schmidt dva suboje 50 na 50 pustil v nas prospech, domacich to rozhodilo a sami tak poslali svoj vykon este viac dole. Sak mat sest zltych bez toho, aby boli za takticke fauly je fakt vela. Ked uz niekto urobil faul, tak okrem Klaassena sa do zbytocnych debat nikto nepustal, skratka to tak odpiskal a nasi to prestali riesit. Aj v tomto bude mat Schalke problem, pretoze viac labilnejsi tim asi v sucasnej BL ani nie je. Ale patri im to, to maju za to akych hracov si tam natahali.

Mbom slusny vykon, na to ze hral prvy zapas tak urcite nesklamal. Uz v priprave sa mu darilo, hral pozicne to, co od neho Kohfeldt chcel a to stacilo. On nie je ziadny kuzelnik s loptou, vybojovat ju, dvihut hlavu a poslat ju do volneho priestoru, to je v kocke to, co by mal robit. Defacto je to kopia Bargfredeho, akurat ze je o 11 rokov mladsi. Tak ako to dnes trener trafil, tak dufam ze ten stred necha v tomto zlozeni aj dalsie kolo proti Arminii. To bude tiez zapas o bojovnosti, nie o futbalovosti.

Jeden z dovodov preco bol Werder trapny na Weseru celu sezonu je to tvrdohlave a hlupe drzanie lopty. Kihfeldt by mal pochopit, ze nema v time ziadneho Zlatka alebo Kruseho, takze pozorne braniaceho supera neprehra a nevytvori si sance. Snad mu to dojde, kludne nech viac % drzi loptu super a na konci vyhra SVW. Tak ako upratal Moisandera na lavicku, skoncili Bargfrede, Sahin aj Bartels a omladilo sa to, tak snad budu tieto tahy pokracovat dalej. Este by to niekedy chcelo Johannesa dat na hrot vedla Füllkruga, pretoze on nie je kridlo. Nikdy to nehral, az v acku pod nim a potom ho aj odstrelil kvoli tomu, ze nesplnujev jeho poziadavky na hru kridla..komik.

Reagovat
berliner

Karius do Unionu to snad ne. Chcete snad sestoupit

Reagovat
berliner

Aspon doufam ze tam neskonci ten Karius

Reagovat
REPLIKATOR

Schalke sestup

Reagovat
berliner

Bez nekam

Reagovat
REPLIKATOR

Hoffenheim

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Liquid

Reagovat
stas87

Budem zvedavy, ci to TSG potvrdi aj v dalsich zapasoch, predsa len nahecovat sa na favorita zvladlo uz vela timov pred nimi aby neskor stracali so slabsimi..hned dalsie kolo idu do Franfkurtu. V jednoduchosti je sila, dnes Bayern tymto sposobom porazili. Kaderabek dnes vyrazne lepsi ako Davies, Dabbur je zasa ten zabijak zo Salzburgu, Kramaric zrejme v zivotnej forme, dnes im az na zranenie Bicakcica vyslo vsetko. A som rad za Vogta, nemal vela problemov a bola hlupost ze ho pustili na sever. Zasa to bol ten stary Vogt, keby ostal vo Werderu, mohol teraz vedla neho rast Friedl.

Reagovat
Müllered

Hoeneß

Bayernu došla šťáva, ve 14 lidech se nedá odehrát celá sezona.

Reagovat
Bayern +

No ved to je presne to o com som minule pisal. Sane nahradil Perisica a to je vsetko.

Coutinho nenahradeny, Thiago nenahradeny.

Reagovat
Witcher

Bayern slaboučký všechno vyhazet

Reagovat
johnn

Hmm zaujimave je tvoje tvrdenie a Chelsea prečo nevyhodi celu obranu aj oboch brankarov.

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Bayern +

Zápas som nevidel, môže mi niekto priblížiť priebeh a výkon? Kto najviac sklamal? Sme tak závislí na Lewovi? Tolisso klasicky neviditelný?

Reagovat
stas87

Ako taku vykonnost si udrzal snad len Neuer a Kimmich, zvysok tazka bieda. Thomas bez Lewu polovicny, dost lopt Zirkzee alebo Sane vobec nepochopili, takze lahke straty. Sane sa snazil, ale jeho centre pravidelne na prvom hraci supera, Zirkzee utopeny, prvych desat minut hral okolo polky, vyssie bol len Müller. Este väcsie sklamanie bol Gnabry, ten sa do hry nedostal vobec. Ale je dolezite ocenit vykon supera, prave ten vykon umoznil to, ze dost hracov bolo neviditelnych lebo oni isli do vsetkeho naplno. A vychadzala im casto jedna jedina vec- nakop dopredu, vyhrata hlavicka a utocnik v nabehu, na to Bayern nevedel reagovat. Primitvne, ale brutalne ucinne. No a asi najväcsie sklamanie bol Boateng a dost zle zahral aj Tolisso, defacto nechaval Kimmich v tom strede sam casto.

Reagovat
JozkokozleJ

A väcsinu tych hlaviciek v 2. polcase vyhral Kaderabek proti Daviesovi. Ten mi vo vzdusnych subojoch prisiel prekvapujuco uplne marne.

Reagovat
Rudnevs

Taktiež mi prišlo až prekvapivé, koľkokrát hráči Hoffenheimu dokázali vyhrávať vzdušné súboje. A musím uznať aj kvality Baumanna, ktorý mal dosť presné odkopy.

Reagovat
JozkokozleJ

Streich si vzdy potrpel na golmanov s dobrymi nohami. Preto Baumanna nahradil v SCF prave Bürki. Co si tak pamätam, Baumann bol jednym z prvych nasledovnikov Neuerovej skoly a uz od jeho uvodnej sezony vo Freiburgu tam hrali casto na riziko s golmanom.

Reagovat
Bayern +

Ďakujem.

Reagovat
herbage

bude Bayern nějak posilovat nebo chce tuhle nabitou sezónu odehrát s 14-15 hráči do pole?

Reagovat
Bayern +

Vid moju reakciu vyššie na Mullereda.

Podľa mna už nepríde nikto. Ofenzíva je poriesena slušne, Sane je oproti Perisicovi upgrade, čiže toho Coutinha by som nenahradzoval a radšej dal šancu pre Cuisance.

Aouar miesto Thiaga sa ale úplne ponuka, nechápem prečo sa nesnažíme zohnať náhradu

Reagovat
vladino10

Dosť horor, Bayern iba držal loptu a viac menej nemal žiadne šance, aj ten kimmichov gól padol pár sekúnd potom čo sa zranil Bicakcic, Sane nezakopol loptu, pokračoval v akcií a Hoffe tam ten jeden hráč vzadu myslím si chýbal.

Neuer dobrý výkon, pár šancí Hoffe vychytal, Kramaric si tam robil sám z niekoľkých obrancov Bayernu srandu. Ofenzíva mimo, gnabrymu nevychádzali kľučky, sanemu tiež, zirkzee podľa mňa zatiaľ nemá na to aby hral dvojku do útoku v bayerne (napriek tomu, že tie jeho dva góly minuly rok v podstate zlomili sezónu pre bayern).

Coco mimo a tým pádom bol Muller aj so Zirkzeem totálne odstrihnuty.

Ten káder je dosť úzky, podľa mňa by sa napriek príchodu saneho aj ten Perisic dnes zišiel...to samozrejme aj thiago a coutinho, ale tak Perisic bol financne ziskatelna posila a chcel tu aj ostať, na rozdiel od vyššie spomínaných...

Reagovat
SpartaOvenka

+ k tomu, co bylo řečeno, tak Hoffe hrál fakt výbormě, mi přišlo. S takovým výkonem jim to i přeji (+ Kadeřábek , ten i dost přispěl ke třetímu gólu), jen to věčné povalování si mohlo odpustit, to fakt nebylo nutné asi v 90% případů

Reagovat
herbage

Kramarić poslední 3 zápasy - 9 gólů

Reagovat
REPLIKATOR

Zvíře

Reagovat
Kucka

Reagovat
BaggioRoberto

Tak Bayern se dalo čekat, když hráli ve čtvrtek superpohár, v pátek slavili.. Tak pro ně jedna prohra nic neznamená. Aspoň nebude o titulu rozhodnuto v říjnu. Poslední roky mají ty rozjezdy slabší, po těch 4 trofejích se ani neni čemu divit.

Reagovat
JozkokozleJ

Superpohar s predlzenim... Prilis by som z prehry vedu nerobil. Mali jedneho z najhorsich superov pre takyto zaver tyzdna. Hoffenheim je strasne behave muzstvo. Pritom Bayern fakticky nemal ziadnu letnu prestavku. Dolezita bude reakcia. Som zvedavy, ci ich ten neuveritelne naslapany program nejak nepoznaci.

Reagovat
BaggioRoberto

Presne, nemeli skoro pauzu a proti Schalke to nebylo vubec znat, hrali s chuti. Dneska to bylo urcite tim ctvrtecnim finale.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
andrew96

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburgska rekordna posila (10m €) Santamaria vyzera celkom slubne. Spociatku tam mal nepresnosti, ale nakoniec mohol dvakrat rozhodnut zapas (tyc po strele spoza sestnasky a hlavicka po rohu). Vyzera, ze timu da uprostred nadstavbu, ktoru Höfler, ci Abrashi nema.

Svojho casu drzal i Darida rekord vo Freiburgu. Vtedy to bolo za 4m €.

Tu je live kamera z noveho stadiona SCF (treba sa na to pozriet pocas denneho svetla). Bude to parada. Myslim, ze od jarnej casti by uz tam mali hrat.

https://stadion.scfreiburg.com/baustelle/baustellen-cam/

Reagovat
Rudnevs

Teraz tam vidím len veľmi kvalitnú tmu. Ale cez deň to pozriem a som zvedavý na ten štadión, ako bude pôsobiť, až bude kompletne hotový.

Celkovo Freiburgu snáď nejde nepriať. Vravel to aj Guus Til (mimochodom, tiež celkom sympatický chlapík, škoda, že sme ho zatiaľ na ihrisku nevideli) pri svoje prvej prezentácii, keď sa ho pýtali, že čo vie o Freiburgu a jeho odpoveď bola niečo v zmysle: “je to klub, ktorý má každý rád”.

Inak jak proti Stuttgartu mali dosť šťastie (V jednu chvílu vyhrávali 3:0, pričom VfB bolo snáď aj lepším tímom a aj keď dalo VfB ešte dva góly, SCF sa ubránil. Mimochodom, Stuttgart teraz po návrate hrá fakt super futbal.), tak teraz mali proti vlkom aj trochu smoly, pretože toto mohli aj vyhrať. Santamaria by tým gólom ešte vylepšil už tak skvelý debut.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som v KickTippe hodil ako prveho odvolaneho kouca prave Matarazza z VfB. V 2.BL mi nejak unikali a kader mi pride trosku kostrbaty a nevyrazny v ofenzive. Samozrejme im ale prajem zachranu a stabilitu v 1.BL.

Ako pises, na Freiburgu tazko hladat zrnko prachu Ja zrejme po Herthe najradsej volim ich zapasy. A aktualny kader vyzera navyse dost kvalitny. Akoby ani nebolo citit odchod opor Waldschmidta, Kocha a strajkujuceho Haberera. Kraje (R: Schmidt, Sallai, L: Günter, Grifo) su na ich pomery vyborne a snad aj stred sa Santamariom vylepsi.

Na tej kamere vyzera stadion v podstate ako hotovy. A vyzera vyborne a co je pre Freiburg dolezite, aj utulne.Vyckaj do vychodu slnka

Reagovat
RadekVonCZE

Krásný stadion

Reagovat
Arne

Chlapci, nevíte někdo, kde se dá na netu koukat na nějaký solidní sestřihy z BL? Ideálně ty z ARD, ZDF nebo Sport1...

Reagovat
stas87

Neviem ci to dostatocne uspokoji tvoje naroky na kvalitu, ale ja pozeram zostrihy z BL a 2.BL tu:

https://ourmatch.me/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele