Fortuna liga - preview 8. kola

26.09.2020, 09:00, aktualizováno 27.09.2020, 09:36
Previews
Dunajská Streda si ve čtvrtek uřízla ostudu v Rakousku a nyní se potřebuje rychle přeorientovat na domácí scénu. Ve slovenské lize se DACu daří, ještě neztratil ani bod a sérii výher hodlá prodloužit i proti Trenčínu...
DAC Dunajská Streda - AS Trenčín  (neděle 18:00)
Ôsme kolo bude nepochybne ďalšou veľkou výzvou pred FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý hostí AS Trenčín.

Domáci vytvorili nový klubový i ligový rekord, keď zvíťazili vo všetkých siedmich úvodných zápasoch nového ročníka najvyššej súťaže. A to neraz maximálne dominantným spôsobom. Pripomeňme len výhru 6:0 nad Sereďou, rovnaké skóre - 6:0 - s Nitrou a posledné víťazstvo 4:2 v Senici. Horšie to bolo v Európskej lige UEFA. DAC najprv predviedol utešené futbalové divadlo proti českému Jabloncu, ktorý zdolal po predĺžení 5:3. Avšak vo štvrtok sa v treťom predkole predstavil v rakúskom Linzi, ktorému podľahol desivým skóre 0:7. Dunajská Streda prirodzene kraľuje fortunaligovej tabuľke, v ktorej má 21 bodov a osembodový náskok pred Slovanom, ktorý má však ešte zápas k dobru.

Trenčín hral výborne v nadstavbovej časti Fortunaligy v skupine o udržanie sa v súťaži. Potom však naňho spadla deka a v novom ročníku sa trápi. Prvýkrát vyhral až v siedmom jesennom kole, keď na domácej tráve zdolal Nitru tesne 3:2. K tomu pridal štyri remízy, takže aktuálne má sedem bodov. Je tak len o skóre horší ako siedmy Ružomberok a bod za šiestou Nitrou. V tabuľke môžeme po každom kole očakávať veľké pohyby. V minulej sezóne zdolal doma Trenčín DAC 2:1. Na Žitnom ostrove však prehral 1:3, a potom už hral každý celok v inej nadstavbovej skupine. Dohrávku ôsmeho kola Fortunaligy obstarajú Dunajská Streda s Trenčínom v nedeľu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.83 - 6.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Senica - Spartak Trnava  (sobota 18:00)
Ôsme kolo Fortunaligy spojí hneď na úvod sobotňajšieho programu FK Senica a trnavský Spartak.

Domáci celok Záhorákov je v alarmujúcej situácii. S piatimi bodmi za jediné víťazstvo a dve remízy okupuje aktuálne predposledné, jedenáste miesto v tabuľke. Treba však dodať, že Senica má ešte zápas k dobru. Dohrávať odložený duel so Slovanom by mala najbližšiu stredu v posledný septembrový deň. Do Senice sa v týchto dňoch vrátil známy tréner Stanislav Griga, ktorý bude mať na starosti útočníkov. Trnavský Spartak je na tom oproti Senici o päť bodov lepšie. S desiatimi bodmi je na piatej priečke fortunaligovej tabuľky, za štvrtou Žilinou zaostáva len o skóre a na tretiu Sereď stráca iba dva body.

V uplynulom ligovom ročníku sa medzi súpermi najprv v Trnave zrodila bezgólová remíza 0:0. Na Záhorí zas triumfovala Senica pomerom 2:0. V nadstavbovej časti už hral každý celok v inej skupine. Trnava v skupine o titul, Senica v skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži. Seničania naposledy vyhrali ešte v treťom kole, keď doma zdolali Michalovce vysoko 3:0, čo bola aj ich doposiaľ jediná výhra v súťaži. Trnava zvíťazila v prvých dvoch kolách (v Michalovciach 2:0 a doma s Ružomberkom 3:1), no na tretie víťazstvo musela čakať až do siedmeho, keď na Štadióne Antona Malatinského zobrala všetky body Zlatým Moravciam po víťazstve 1:0. Duel Senice s Trnavou odštartuje v sobotu o 18:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.27 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zemplín Michalovce - FK Pohronie  (sobota 19:00)
V siedmom kole Fortunaligy privíta MFK Zemplín Michalovce FK Pohronie. Domáci sa pokúsia odlepiť sa z dna tabuľky.

Zemplín momentálna uzatvára tabuľku Fortunaligy. Po veľmi zlom začiatku, keď v troch prvých kolách nestrelil ani gól a nezískal ani bod, Michalovčania zdolali ViOn 1:0. K tomu v šiestom kole pridali domácu remízu s trápiacim sa Trenčínom 1:1, a tak so štyrmi bodmi uzatvárajú ligový pelotón. Michalovce naposledy pohoreli v Ružomberku, ktorému podľahli vysoko 0:4. Aj Pohronie doposiaľ zvíťazilo jediný krát, a to nad silnou Žilinou 2:1, no má o tri body viac ako jeho nadchádzajúci súper. Minuloročnému nováčikovi sa totiž podarilo zobrať bod Zlatým Moravciam, Trnave i Ružomberku, pričom všetky uvedené tímy boli v zápise vedené ako domáce. Pohroniu sa teda na ihriskách súperov vcelku darí. Na deviatej priečke tabuľky je len o skóre horšie ako Trenčín a Ružomberok a iba bod stráca na šiestu Nitru. Tabuľka sa teda môže poriadne premiešať už po programe najbližšieho kola.

V minulej sezóne si Michalovce a Pohronie spolu zahrali len dvakrát. Michalovce neskôr hrali v nadstavbovej skupine o titul, Pohronie v skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži a malo veru čo robiť, aby príslušnosť v lige obhájilo. Podarilo sa mu to na poslednú chvíľu, keď do barážových bojov o záchranu posunulo Nitru. V základnej časti uplynulého ročníka remizovalo Pohronie doma s Michalovcami 2:2. Na východe republiky zvíťazili Michalovce pomerom 1:0. Michalovce privítajú Pohronie v rámci siedmeho kola v sobotu od 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.38 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Zlaté Moravce - MŠK Žilina  (sobota 19:00)
Ôsme kolo jesennej časti nového ročníka Fortunaligy spojí FC ViOn Zlaté Moravce a MŠK Žilina.

ViOn bude hostiť súpera s veľmi premenlivými výsledkami. "Šošoni" síce naposledy remizovali doma so Slovanom 2:2 a v súťaži už zaznamenali niekoľko vysokých víťazstiev. Avšak stihli už tiež prehrať doma s Nitrou (1:2), ako aj na pôde Pohronia (rovnako 1:2). ViOn vyhral v súťaži jediný krát, a to prekvapujúco nad úradujúcim majstrom Slovanom 2:1. Aktuálne má šesť bodov a je na desiatej priečke tabuľky. Žilina je s desiatimi bodmi štvrtá. Jednou z letných akvizícií domáceho celku je stopér Matej Moško. "V kabíne sa vytvorila dobrá partia. Disponujeme skúsenými hráčmi, ktorí sú doplnení mladými, dravými. Určite nás mrzí, že sme tam, kde sme. Škoda, že sa nám nepodarilo získať o niečo viac bodov," hovorí. "Možno je to o väčšej koncentrácii, možno nám chýbalo kúsok šťastia. Ťažko povedať. Každý jeden z nás robí na ihrisku maximum."

Matej Moško prostredie pod Dubňom pozná dobre. "V Žiline som strávil pekné roky. Mám tam veľa kamarátov. Pred, ale aj po zápase si podáme ruky, porozprávame sa. Počas deväťdesiatich minút sa ale budem naplno koncentrovať podobne, ako v každom inom vystúpení. Teraz som hráčom ViOn-u a na trávniku urobím všetko pre to, aby zostali tri body doma," vyhlasuje Matej. Čo očakáva od sobotného duelu? "Žilina bude hrať svoju kombinačnú hru s množstvom prihrávok a centrov. Budeme sa snažiť hosťom pobyt u nás znepríjemniť. Verím, že tento súboj bude zlomový a začne sa nám dariť zbierať body. Želám si, aby sa predvedený výkon páčil fanúšikom. V neposlednom rade to, aby tri body zostali doma," uzavrel Matej Moško. Zápas Zlatých Moraviec so Žilinou odohrajú celky v sobotu o 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.87 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nitra - ŠKF Sereď  (sobota 19:00)
Vo ôsmom kole Fortunaligy privíta FC Nitra na svojej tráve aktuálne tretí celok tabuľky ŠKF iClinic Sereď.

Na to, aké hráči spod Zobora dostávali v úvode sezóny nádielky, sú na tom Nitrania ešte veľmi dobre. Pripomeňme len prehru v úvodnom kole so Slovanom 0:5 a prehru na Žitnom ostrove s domácou Dunajskou Stredou v pomere 0:6. Potom sa už Nitrania otriasli a výkony stabilizovali. Na šiestej priečke majú aktuálne osem bodov a iba dva body zaostávajú za piatou Trnavou i štvrtou Žilinou. Každé ďalšie kolo teda určite prinesie výrazné pohyby v tabuľke. Sereď je zatiaľ prekvapením sezóny. Otázne je, či vysokú výkonnosť a žatvu bodov udrží aj dlhodobejšie. Seredčania doposiaľ trikrát zvíťazili, trikrát remizovali a prehrali jediný krát.

Po výbuchu v Dunajskej Strede (0:6) vyhrala Sereď 4:0 doma so Senicou. Tri body získala aj v Trnave, kde dominovala pomerom 2:0 a zdolala tiež Žilinu 3:2. Po remíze na pôde Pohronia 2:2 nedokázala Sereď v dohrávke štvrtého kola zlomiť odpor Trenčína, s ktorým doma len remizovala 1:1. Sereď je momentálne dva body pred štvrtou Žilinou a len bod za druhým Slovanom, ktorý má však ešte zápas k dobru. V minulej sezóne bola vo vzájomných dueloch úspešnejším celkom Nitra. Po domácom víťazstve 3:2 vyhrala aj v Seredi 1:0. V nadstavbovej skupine o udržanie sa v lige dominovala Sereď pomerom 1:0. Zápas Nitry so Sereďou uvidia diváci v sobotu od 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.47 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovan Bratislava - MFK Ružomberok  (sobota 19:00)
Úradujúci majster ŠK Slovan Bratislava privíta vo ôsmom kole Fortunaligy v sobotu večer na Tehelnom poli MFK Ružomberok.

Slovan má za sebou smutnú cestu pohárovou Európou. Po tom, čo pre pozitívne testy na koronavírus vypadol kontumačne v predkole Ligy majstrov so šampiónom Faerských ostrovov, nepochodil ani v Európskej lige UEFA. V nej na penalty podľahol fínskemu celku Kuopio. S novým slovinským trénerom Darkom Milaničom sa pokúsi uspieť aspoň na domácich trávnikoch. Slovan je aktuálne s trinástimi bodmi druhý za bezchybnou Dunajskou Stredou, no má ešte zápas k dobru. Jeho nadchádzajúci súper rovnako rýchlo opustil Európsku ligu, keď bol nad jeho sily domáci Servette Ženeva (0:3). Liptáci sú aktuálne so siedmimi bodmi na siedmej priečke tabuľky.

"Chcem hrať dynamickejšie. Myslím si, že sme schopní hrať priamočiarejšie, čím môžeme byť pre súpera nebezpečnejší. Každý deň si opakujeme, čo robiť v rozličných herných situáciách. Hráči sa snažia vydať na maximum a pochopiť, čo od nich chceme. Samozrejme, ako pri každej zmene, aj teraz sú niektorí možno neistí, no budeme s nimi hovoriť, aby naše zámery pochopili. Treba si uvedomiť, že je to otázka mesiacov," povedal na margo nových impulzov tímu tréner belasých Darko Milanič. "V priebehu posledných dní sme čelili viacerým problémom. Ibrahim Rabiu mal problémy pred zápasom vo Fínsku. Teraz ich má, žiaľ, opäť, čiže s tímom netrénuje. Ondřej Petrák tiež zo zdravotných dôvodov trénuje individuálne. Zdravotné problémy naďalej trápia Vasila Božikova. Týždeň netrénoval, čiže jeho štart v sobotu je otázny. Pozitívne je, že Jurij Medveděv, ktorý musel v Žiline nútene striedať, by sa už možno v pondelok mohol pripojiť k mužstvu. Dnes s nami pre menšie zdravotné ťažkosti netrénovali Alen Ožbolt a Rafael Ratao. Uvidíme, ako sa vyvinie ich stav pred víkendom," opísal nový lodivod majstra zdravotný stav mužstva. Zápas ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok má svoj úvodný výkop naplánovaný na sobotu o 19:00.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.44 - 10.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.DAC Dunajská Streda770025:721
2.Slovan Bratislava641117:513
3.ŠKF Sereď733112:1112
4.MŠK Žilina731320:1310
5.Spartak Trnava73138:810
6.FC Nitra72238:178
7.MFK Ružomberok714210:97
8.AS Trenčín714211:137
9.FK Pohronie71429:117
10.FC Zlaté Moravce71338:106
11.FK Senica61237:145
12.Zemplín Michalovce71154:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 treningy a Vladko je pripraveny, nechcel by som byt teraz v drese RK...

Reagovat
zgeroTT

Ale ved pise, ze trenuje uz v podstate 3 tyzdne naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázne je čo trénuje

Lebo počas tréningov je to jeho Gčko všade len nie tam kde má byť...

Alebo chodí na tréningy MHD

Nerád by som mu krivdil

Reagovat
pistacik11

Na tréningy ho nosia spoluhráči

Reagovat
smazaný uživatel

Na rukách?

Reagovat
penepi

Nádherná zostava

Reagovat
smazaný uživatel

Nedáme tipovačku či tam dá Strelca v 79. alebo v 86. minúte ?

Reagovat
penepi

Nejdú im svetlá, musí jebat

Reagovat
smazaný uživatel

Matovič to vypol !

Reagovat
smazaný uživatel

hecol sa, dal ho uz v 74.

Reagovat
smazaný uživatel

Zariskoval !

Reagovat
smazaný uživatel

Vedel že cestou z KE dobre zregeneruje. Šiel na istotu.

Reagovat
r3

Holman famozne zakoncenie do prazdnej brany.

Reagovat
penepi

To čo zapískal inak Gólman zatiaľ životný zápas

Reagovat
penepi

Aj gólman pri tej penalte veru

Reagovat
Jackmaker1989

Ti jebe, toho Rataa by som poslal do piče okamžite zadarmo. Vyjebaný zmrd a ešte zobrať takýto gól a to je jedno, že ide o Weissa. Už pred 1.5 rokom tam nemal byť.

Reagovat
penepi

Greif je evidentne mimoriadne nadšený, po zápase prvý utekal do šatne. Ale tak možno mu len bola zima alebo treba na toaletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Najproduktívnejší slovenskí hráči vo Fortuna liga

M.Faško Nitra 8 6+0

D.Hrnčár Z.Moravce 8 3+3

L.Almási Ružomberok 4 4+0

D.Strelec Slovan 5 3+1

T.Malec Senica 6 3+1

F.Balaj Z.Moravce 8 3+1

Reagovat
penepi

Kúpiť Almásiho na hrot a Strelca na hosťovanie do Moraviec.

Reagovat
smazaný uživatel

Strelec musí zachrániť juniorku !

Reagovat
adalbertus

Hajrá DAC! 7-0

Reagovat
smazaný uživatel

Hajrá DAC07

Reagovat
adalbertus

James Bond

Reagovat
pistacik11

Trenčínu môžte naložiť , už tu dlho nebol žiadny výlev narekov

Reagovat
adalbertus

AS

Reagovat
rabl

Remiza ja vysita, budete radi za ten bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka juniorky, po zápase s Ružomberkom sa rozhodnem, ktorí hráči pôjdu v nedeľu za juniorku proti Bardejovu. Viacero nemá skutočnú hernú prax, preto ak ich pošleme odohrať v nedeľu zápas, tak pomôžeme nielen juniorke, ale aj týmto hráčom i prvému tímu.

Hrať budú Strelec a Apau

Reagovat
smazaný uživatel

A čo je s bozikovom? Bol zranený?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Senicu už by mal byť okey aj keď Bajrič bude asi trénerov koník uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Ja že si robíš srandu s mitchom a strelcom

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to je strašný rozpravkar

Reagovat
smazaný uživatel

On tam hlavne nemôže nikoho poslať hrať je to na dobrovoľnosti hráčov tak im junior urobil zmluvy

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tomu verím, ale nech nerozpráva ľubivé pi*oviny, aby vyzeral navonok pekne.

Reagovat
pistacik11

Strelca nechal včera sa trochu rozohrat, aby dnes mal sily na Bardejov

Reagovat
pistacik11

https://www.facebook.com/457101261000895/posts/3603768443000812/

Prehra sa zápas proti minuloročnému víťazovi ligy, a plačú ako junior na faerských

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf

Reagovat
Emmett Brown

Tu ich FB stránku musí dobrý imbecil spravovať

Reagovat
Ferguson6

Ondrejka je už mediálnym manažérom aj v Košiciach?

Reagovat
zgeroTT

Toto by Ondrejka nikdy nedal. On by napísal, že čo fanúšikovia chcú, keď majú najlepší štart do ligy za posledných 10 rokov.

Reagovat
Ferguson6

No ale podľa FB som si nevšimol, že by fanúšikovia nejako plakali. Proste toto je úplný fail, ktorý by bol cringe aj pre dedinský klub. Čo by asi tak mal písať admin City, ktorí prehrali 2:5 s Leicestrom? Trilógiu?

Reagovat
zgeroTT

Kto vie, ci neurobili hraci nejaky pruser a takto im nezdvihli varovny prst. Aj ked je to sedlacina, o to pokoj.

Reagovat
Ferguson6

A to nemá vedenie iný spôsob komunikácie s hráčmi ako písanie rozprávok na FB?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele