Vlna odložených zápasů pokračuje. Hokejisté Třince místo utkání s Olomoucí zamířili na testy

Hokejisté Třince si odložili nedělní zápas 4. kola extraligy proti Olomouci a podstoupí testy na nemoc covid-19. Pro Oceláře to měla být domácí premiéra v novém extraligovém ročníku, hledá se náhradní termín duelu. Naposledy se Třinec představil v úterý v Litvínově, který si pak kvůli podezření na koronavirovou nákazu odložil páteční utkání v Liberci i nedělní doma s Plzní.

Třinec (Aktualizováno: 12:36 26. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince se radují z gólu

Hokejisté Třince se radují z gólu | Zdroj: Profimeda

„Kádr i realizační tým podstoupí testy na přítomnost koronavirového onemocnění. Klub postupuje podle pokynů příslušné hygienické stanice. HC Oceláři Třinec nebudou poskytovat žádné dodatečné informace a vyjádření,“ uvedli Oceláři na klubovém webu k informaci o odkladu nedělního duelu.

Kluby rozhodly. Hokejová extraliga bude navzdory opatřením pokračovat podle plánu

Číst článek

Třinec, který vyhrál letní přípravný Pohár Generali České pojišťovny, měl dosud odložené dva ze tří zápasů kvůli koronavirové nákaze v soupeřových týmech. Do extraligy měl vstoupit minulý pátek na ledě Komety Brno, na pátek 16. října pak má odložené moravskoslezské derby z 3. dějství s Vítkovicemi, které bylo původně na programu o týden později.

Druhý tým minulé nedohrané sezony, jenž obhajuje titul z roku 2019, zatím stihl odehrát dva zápasy a je stoprocentně úspěšný. V neděli ve 2. kole vyhrál v Karlových Varech 5:2 a v úterý v předehrávce 11. dějství zvítězil v Litvínově 6:3.

Olomouc čeká první odklad v sezoně. Zatím nastoupila v plánovaných termínech ve Zlíně (4:1) a doma s Libercem (1:4) i s Pardubicemi (3:2). Má tak na kontě také šest bodů.

Odložené zápasy

Kvůli koronavirové nákaze v týmech Vítkovic a Komety Brno i podezření v Karlových Varech, Litvínově a Třinci bylo do úterního 5. kola odloženo už celkem 14 utkání. Naopak byly naplánovány tři předehrávky celků, kterým se uvolnily termíny.

Hokejisté Karlových Varů mají zdravotní potíže a míří na testy. Předehrávka proti Spartě se ruší

Číst článek

O semifinále Poháru Generali České pojišťovny přišly kvůli nákaze covidem-19 v týmech krátce před startem extraligy Liberec a Plzeň. V přípravě se koronavirus vyskytl i v kádrech Hradce Králové, Litvínova a dvakrát u nováčka z Českých Budějovic.

Ve čtvrtek Asociace profesionálních klubů ledního hokeje odhlasovala, že nebude soutěž přerušovat i přesto, že ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu oznámil, že na akce ve vnitřních prostorách bude mít v příštích dvou týdnech přístup jen nejvýš tisíc diváků.

V pátek se odehrály ve 3. kole jen tři duely a na duel Zlína s Hradcem Králové zavítalo pouze 499 diváků, nejméně v historii základní části samostatné české extraligy (od sezony 1993/94). Další dvě utkání Plzeň - Mladá Boleslav a Olomouc - Pardubice vyrovnaly s rovnou tisícovkou fanoušků dosavadní minimum z duelu Kladna s Plzní z 24. září 2000.

Na neděli zbyly v programu také jen tři utkání. Zápasy 4. dějství Hradec Králové - Liberec a Pardubice - Zlín doplní předehrávka 26. kola Mladá Boleslav - Sparta. Z úterního 5. kola byl zatím odložen jen duel Vítkovic s Kometou Brno.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme