Hackeři zaútočili na online vysílání běloruské státní televize. Místo večerních zpráv ukázali protesty

Běloruští hackeři narušili internetové vysílání běloruské státní televizní a rozhlasové společnosti BT a místo večerních zpráv umístili na její web videa natočená na protivládních protestech. Nahrávky ukazovaly bití a zatýkání demonstrantů běloruskou policií, informuje server Tut.by.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hackeři místo večerních zpráv na běloruské státní televizi umístili na její web videa natočená na protivládních protestech

Hackeři místo večerních zpráv na běloruské státní televizi umístili na její web videa natočená na protivládních protestech | Foto: STRINGER | Zdroj: Reuters

Hackeři přerušili v sobotu večer přímý přenos na webu televize BT ve chvíli, kdy její redaktoři mluvili s náměstkem ministra zdravotnictví o onemocnění covid-19 v Bělorusku.

Místo toho se na stránkách objevily záběry z protivládních protestů, které na sociální síti Telegram umístil televizní kanál Current Time TV a kanály Nexta, Onliner a TUT.BY.

„Pokud BT nechce lidem ukázat pravdu, ukážeme ji my.“ Později přestala stránka televize fungovat.

Běloruská policie při protestech zatýká po stovkách, v sobotu zadržela v Minsku devět desítek lidí. Prezident Alexandr Lukašenko vyzval k přísnějšímu potírání nepovolených demonstrací.

Protesty v Bělorusku vypukly po srpnových prezidentských volbách. Podle oficiálních výsledků v nich zvítězil dlouholetý lídr země Lukašenko. Opozice však výsledek hlasování považuje za zfalšovaný a Lukašenkovo zvolení neuznává ani Evropská unie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme