Salač se pohyboval i na pódiových příčkách, nakonec dojel ve Velké ceně Katalánska dvanáctý

Filip Salač obsadil v motocyklové Velké ceně Katalánska v Barceloně dvanácté místo a potřetí v sezoně Moto3 bodoval. Osmnáctiletý jezdec měl výbornou první polovinu závodu a krátce figuroval i na druhé pozici.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena Aragonie, na prvním místě Arón Canet

Závod kategorie Moto3 | Foto: ALBERT GEA | Zdroj: Reuters

Salačovi se v Barceloně po vydařené kvalifikace povedl i start a ze sedmé příčky se posunul na pátou. Několik kol jezdil v čelní skupině a po pádu adeptů na titul Alberta Arenase a Johna McPheeho po kolizi se dokonce na chvíli ocitl na pódiových příčkách. Poté ale český jezdec zpomalil a postupně se propadal.

Okruh v Misanu Salačovi nesvědčil, na body nedosáhl ani ve druhém závodě kategorie Moto3

Číst článek

Dvanáctým místem vyrovnal Salač druhý nejlepší výsledek v sezoně z Velké ceny Štýrska. Nejlepší umístění zaznamenal na úvod sezony před dlouhou koronavirovou pauzou v Kataru, kde dojel osmý.

„Měl jsem suprový start a snažil jsem se probojovat dopředu. Dařilo se mi, v jednu chvíli jsem byl i druhý, což se mi ještě v životě nepovedlo, byl to skvělý pocit. Pak mě předjel Binder a udělal jsem dvě malé chybky, předjelo mě víc jezdců a od poloviny závodu jsem se nemohl dostat před Raúla Fernándeze, který jel hodně neobvyklou stopu. Až v posledním kole se mi ho podařilo předjet. Dvanácté místo není moje nejlepší, ale myslím, že jsem předvedl super podívanou a ukázal, že na to mám a že sem patřím. A to je pro mě důležité,“ uvedl Salač v tiskové zprávě.

Na první vítězství v kariéře dosáhl v Barceloně Jihoafričan Darryn Binder a navázal na triumf bratra Brada v MotoGP v srpnové Velké ceně České republiky. Na pódium ho doprovodili Italové, Salačův týmový kolega Tony Arbolino a Denis Foggia.

Velká cena Katalánska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Barceloně:

Moto3: 1. D. Binder (JAR/KTM) 38:32,507, 2. Arbolino -0,103, 3. Foggia (oba It./Honda) -0,157, 4. García (Šp./Honda) -0,232, 5. López (Šp./Husqvarna) -0,386, 6. Fenati (It./Husqvarna) -1,436, ...12. Salač (ČR/Honda) -2,536.

Průběžné pořadí MS (po 9 z 15 závodů): 1. Ogura (Jap./Honda) 122, 2. Arenas (Šp./KTM) 119, 3. McPhee (Brit./Honda) 98, 4. Arbolino 95, 5. Vietti (It./KTM) 94, 6. Suzuki (Jap./Honda) 75, ...21. Salač 16.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme