Wagner zmařil i druhou šanci. Spasí Schalke oblíbenec fanoušků?

Wagner zmařil i druhou šanci. Spasí Schalke oblíbenec fanoušků?

Fanoušci Schalke si momentálně zažívají peklo. Loňská sezóna dopadla hrůzostrašně, gelsenkirchenský tým skončil až ve druhé polovině tabulky. To ještě trenér David Wagner ustál, velmi nepovedený úvod do nového ročníku jej však o místo připravil.

Bundesliga se totiž rozehrála duelem mistrovského Bayernu, který hostil právě Schalke. Bayern, který letos vyhrál všechny možné soutěže, přejel svého soupeře neskutečným poměrem 8:0. O týden později si Schalke mohlo spravit náladu proti Brémám, těm ale podlehlo 1:3 a brzy po zápase byl vyhozen trenér David Wagner.

O tom se spekulovalo už během léta, nakonec k tomu ale došlo až nyní. Mluvilo se o více trenérech, nejpravděpodobnější však byla, a stále je, varianta, kterou by příznivci Schalke brali nejvíce. Do Gelsenkirchenu by se totiž mohl vrátit legendární útočník Raúl. Ikona Realu Madrid totiž odehrála v dresu Schalke dvě sezóny.

A místní si jej zamilovali. Raúl byl tahounem Schalke v sezóně 2010/11, kdy se tým dostal do semifinále Ligy mistrů a vyhrál německý pohár, dařilo se mu ale i v další sezóně v bundeslize. "Seňor Raúl", jak mu zde říkali, je samozřejmě hlavně ikonou Realu Madrid, jehož B tým nyní trénuje, vzhledem k jeho hráčskému angažmá je ale jeho návrat do Gelsenkirchenu velmi pravděpodobný.