Hokejisté Mladé Boleslavi jdou kvůli koronavirové nákaze do karantény, utkání odložil i Hradec Králové

Hokejisté Mladé Boleslavi jsou dalším extraligovým týmem, který je kvůli nákaze koronavirem v karanténě. Středočeši byli nuceni odložit ze zdravotních důvodů již úterní zápas proti Liberci a v řádném hracím termínu neodehrají minimálně další tři utkání. Z preventivních důvodů byl ve středu zrušen i čtvrteční předehrávaný duel 25. kola mezi Hradcem Králové a Plzní. Někteří hráči z týmu Východočechů vykazují příznaky nachlazení.

Mladá Boleslav/Hradec Králové (Aktualizováno: 13:41 30. 9. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Mladé Boleslavi

Hokejisté Mladé Boleslavi | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„S ohledem na několik pozitivních testů v A-týmu BK Mladá Boleslav je tým od středy v desetidenní karanténě,“ uvedli zástupci středočeského klubu v krátkém prohlášení na oficiálním webu.

Pardubice odkládají následující tři extraligové zápasy, v týmu se potvrdila nákaza koronavirem

Číst článek

Zdravotní problémy zasáhly do kádru Bruslařského klubu již před nedělním soubojem se Spartou, ve kterém se domácí museli obejít bez pomoci nemocných trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery. K výhře 4:2 tým dovedli Petr Haken, Radim Vrbata a Václav Nedorost. O den později Středočeši oznámili, že problémy mají další členové týmu.

Mladá Boleslav nyní potvrdila odložení pátečního domácího zápasu proti Zlínu, hrát nebude ani v neděli ve Vítkovicích, které se vzápětí dohodly s Plzní na nedělní předehrávce 9. kola, a příští týden v pátek nepřivítá Olomouc. Plzeň svůj uvolněný program doplnila ještě o sobotní předehrávku 11. dějství na ledě Zlína.

Všechna utkání, která se neuskuteční v řádném hracím termínu, se musejí dohrát nejpozději do 40 dnů. Jinak budou zápasy považovány za nesehrané a o jejich výsledcích rozhodne sportovně-technická komise ČSLH.

Zrušené utkání Hradce

Nejbližší utkání zrušili i zástupci Hradce Králové. „Po úterním utkání na ledě Olomouce vykazují někteří hráči Mountfieldu HK příznaky nachlazení, o dalším postupu rozhodne podle vývoje situace klubový lékař, případně Krajská hygienická stanice,“ uvedli zástupci Východočechů v krátké tiskové zprávě. Další informace neposkytli, je ale pravděpodobné, že hráči se nyní podrobí testu na koronavirus.

Hradec Králové se měl podle původního rozpisu ve čtvrtek utkat s Pardubicemi, které jsou ale po pozitivních testech na covid-19 u některých hokejistů v karanténě. Východočeši se proto domluvili s Plzní na předehrávce 25. kola, nyní se ale zápas vrací do původního termínu a hrát se bude 6. prosince.

Vedle Pardubic a Mladé Boleslavi jsou v současnosti v karanténě i Třinec, Litvínov a Karlovy Vary. Po vynucené přestávce se tento týden do programu soutěže zapojí Vítkovice a teoreticky mohou začít hrát i hokejisté Brna, kteří se do tréninku vrátili v úterý. Kometa ale podle původního rozpisu měla v pátek hrát s Karlovými Vary, nedělní duel se Zlínem byl již s předstihem přeložen na úterý 6. října.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme