Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gula krotí plzeňské zklamání: Věřím, že nás to ještě víc semkne

Počtvrté v kariéře kousal v roli trenéra vyřazení v kvalifikaci evropských pohárů, tentokrát na lavičce Plzně. Adrián Gula byl po porážce 0:1 na hřišti izraelského Hapoelu Beer Ševa v závěrečném 4. předkole Evropské ligy smutný, ale současně věří, že neúspěch Viktorii posílí a ještě více ji semkne.

Kouč Plzně Adrian Gula
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Hrajete o všechno. Utkání, kde cítíte zodpovědnost za klub, za chlapce, chcete to dokázat. Je jasné, že jsem z toho smutný. Hlavně kvůli chlapcům. Myslím, že byli dobře nastavení. Je to náročné, ale ve fotbale musíte počítat i s takovými situacemi, že zápas prostě nevyjde. Jsem smutný kvůli klubu, fanouškům, chlapcům... Je to jednoznačně komplikace," řekl Gula.

Plzeň v srpnovém 2. předkole Ligy mistrů prohrála v Alkmaaru 1:3 po prodloužení, pak sice doma ve 3. předkole Evropské ligy porazila Sönderjyske 3:0, ale druhou část pohárového "reparátu" v Izraeli nezvládla.

"Musíme ještě důsledněji pracovat a být ještě vytrvalejší, tak funguje sport. Měli jsme možná ještě někde udělat víc, ale co se týče klubu, tak věřím, že takové věci ho ještě víc posílí, protože je to velmi silný klub, ve kterém lidé jedou na max výkonu. Věřím, že nás to ještě víc semkne a zažijeme ještě víc radosti v takových specifických zápasech, kdy je to na jeden zápas, venku a rozhoduje se všechno, nebo nic," prohlásil Gula.

Duel s Beer Ševou rozhodla už ve 4. minutě Josuého proměněná penalta po faulu brankáře Aleše Hrušky. "Byl to zápas kdo s koho, tam rozhodují mikrosituace. První byla opět penaltová proti českému týmu. Na druhé straně jsme měli minimálně 90 minut, abychom se z toho dostali," uvedl pětačtyřicetiletý kouč.

Domácí se po rychlé brance stáhli a Viktoria se v ofenzivě nedokázala prosadit. "Nebylo tam tolik finálních přihrávek, jako jsme potřebovali. Soupeř to po gólu hned změnil a šel do pětice vzadu a pokryl nám šířku hřiště. Chlapci se tam snažili nějakým způsobem dostat, ale nefungovaly nám finální vstupy, speciálně 30 metrů od brány," upozornil.

Plzeňským obráncům dělali navíc potíže ofenzivní fotbalisté Hapoelu, zejména křídelník Elton Acolatse. "Věděli jsme, že mají extrémně rychlého hráče. To je jednoduché - když je rychlý, tak je rychlý. S tím neuděláte nic - potřebujete ho dostoupit, což nám chybělo. Přišel inkriminovaný moment v první situaci a byli jsme z toho vyrušení," popsal Gula.

"Potom si nemyslím, že by v ostatních pozicích byli pohybově zdatnější. Ale na dvou třech postech měli rozdílové hráče a dělalo nám to problém hlavně v pozornosti. Když chcete a potřebujete za stavu 0:1 útočit, tak obalení soupeře, který čeká na protiútok, mělo být od nás jednoznačně důslednější," dodal.

Gula proto ani na čtvrtý pokus nedokázal s týmem postoupit do skupiny pohárů, v minulosti ztroskotal s Žilinou jednou v kvalifikaci Ligy mistrů a dvakrát v Evropské lize.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články