Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

SOUHRN 6. kola: Plzeň ztratila na Hané, Sparta i Slavia braly tři body

Bez ztráty bodu vedou fotbalisté Sparty tabulku i po šestém kole, v němž udolali nebezpečný Jablonec 2:1. Vyhrála i druhá Slavia 1:0 v Ostravě a drží se dva body za svým velkým rivalem. Naproti tomu Plzeň nenapravila dojem z vypadnutí z předkola Evropské ligy a v Olomouci jen remizovala. Dál se daří Pardubicím, které zvítězily na Slovácku. Naopak druhý nováček se trápí – Brno prohrálo s Karvinou, která veze domů výhru 2:0. Hattrickem zajistil Liberci výhru nad Příbramí Michael Rabušic.

Aleš Hruška
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Olomouc - Plzeň 2:2

Plzeňská parta okolo trenéra Adriána Guľy má po vyřazení z předkol evropských pohárů hodně co napravovat. Jenže ani v Olomouci Viktoria na vítěznou vlnu nenajela. Západočeši totiž na Hané "jen" remizovali 2:2 a i v lize tak začínají pomalu, ale jistě ztrácet na své úhlavní rivaly na čele tabulky.

Ostrava - Slavia 0:1

Gólem Stancia z penalty za faul brankáře Laštůvky rozhodli fotbalisté Slavie v 69. minutě zápas v Ostravě, kde domácí Baník nedokázal skórovat. Pražský celek, který v lize neprohrál už osmnáct zápasů za sebou, si tak udržel druhé místo v tabulce, v níž ztrácí dva body na vedoucí Spartu, která ma po šesti kolech plných dvanáct bodů.

Sparta - Jablonec 2:1

Sparta je dál neporažená a bez ztráty bodu vede tabulku fotbalové ligy, jenže Jablonec jí dal hodně zabrat. Přitom po prvním poločase se zdál být zápas jasný, když se trefili Juliš a Hložek. Jenže o přestávce trenér Rada v kabině provětral jablonecké hráče a ti zařadili vyšší rychlostní stupeň. Čvančara snížil, ale brankář Heča už pak všechny velké šance hostů pochytal.  

Liberec - Příbram 3:0

Na hřiště přišel až v 57. minutě duelu s Příbramí, přesto se nakonec Michaelu Rabušicovi podařilo vstřelit hattrick. K trojlístku vstřelených branek však libereckému útočníkovi pomohly i dva penaltové kopy, které s přehledem proměnil. Především díky Rabušicovi tak domácí Slovan Liberec nakonec zvítězil 3:0.

Slovácko - Pardubice 0:1

Pardubice ve třetím utkání nového ročníku venku poprvé skórovaly a hned berou první výhru z hřiště soupeře, a to 1:0. Slovácko hrálo od 69. minuty po vyloučení Jana Kalabišky o jednoho muže v poli méně a Východočeši využili přesilovku až půl minuty před vypršením nastavení. Míč pověsil pod břevno jedinou střelou hostů na branku Michal Surzyn.

Bohemians - Zlín 2:0

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v 6. kole první ligy Zlín 2:0 a v nejvyšší soutěži vyhráli po třech zápasech. Naopak "Ševci" vyšli bodově naprázdno ve třetím kole po sobě. Vítězný gól Pražanů vstřelil bývalý hráč Zlína Petr Hronek, pojistku přidal v závěru Ibrahim Keita.

Mladá Boleslav - České Budějovice 2:2

Třetí remízu v téhle ligové sezoně uhráli fotbalisté Českých Budějovic na stadionu Mladé Boleslavi. Tam přitom v prvním poločase po trefách Zahustela a Škody prohrávali už 0:2, ale nakonec přece jen urvali bod, když Čolič ještě do přestávky snížil a v poslední minutě vyrovnal Jánošík.

Brno - Karviná 0:2

Fotbalisté Karviné vyhráli v 6. kole první ligy v Brně 2:0. Skóre otevřel v 58. minutě Kristi Qose z pokutového kopu a vítězství pojistil o devět minut později Tomáš Ostrák. Domácí dohrávali bez vyloučeného Antonína Růska. Karviná bodovala i ve třetím venkovním zápase této ligové sezony. Naopak brněnský nováček stále čeká na první výhru po návratu mezi elitu a v neúplné tabulce zůstává s jedním bodem poslední.

Opava - Teplice 2:1

Konečně. První výhru v tomhle ligovém ročníku vybojovali na svém stadionu fotbalisté Opavy. Doplatily na to Teplice, které přitom začaly dobře a už v deváté minutě po gólu Mareše vedly, jenže gólem do šatny vyrovnal v nastaveném čase první půle z penalty Žídek a po přestávce přidal vítěznou trefu Mondek.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Slovácko - Pardubice
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články