Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Na Baník s cílem zapomenout na Midtjylland. Je to historie, zní ze Slavie. Sigma vyzve Plzeň

Oba přední týmy soutěže budou chtít vyhnat z hlavy pohárové neúspěchy. Před druhou reprezentační pauzou v sezoně v 6. kole první fotbalové ligy Slavia, která kouše vypadnutí ze 4. předkola Ligy mistrů s Midtjyllandem, dnes zavítá na půdu Baníku Ostrava. Plzeň předvedla bezkrevný výkon v Evropské lize s Beer Ševou a pokusí se vzpamatovat v Olomouci.

David Zima ze Slavie (vpravo) slaví s Nicem Stanciem gól v síti Baníku
zdroj: Twitter Slavia Praha

Obhájce titulu Slavia se po středeční porážce 1:4 na půdě Midtjyllandu a vyřazení ve 4. předkole Ligy mistrů představí v Ostravě. "Je to pro nás rána, ale nic se s tím už udělat nedá, nikdo už se k tomu vracet nebude. Je to historie," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Čeká nás zápas v Ostravě, na který se musíme zkoncentrovat. Musíme se na něj připravit, překousnout a vstřebat to, co se stalo. Musíme ukázat, že jsme silný tým. Musíme zápas zvládnout, abychom na tohle zapomněli. To je jediný lék," uvedl Trpišovský, jehož svěřence čeká na podzim základní skupina Evropské ligy.

Baník doma se Slavií prohrál jediný z posledních pěti ligových zápasů. "Budeme se prát, abychom Slavii vzali nějaký bod. Slavia měla těžší program, určitě ještě mají v hlavách středeční utkání Ligy mistrů a není někdy jednoduché hned přepnout na domácí soutěž. Určitě máme šanci, ale pravda vždy leží na hřišti," prohlásil trenér Baníku Luboš Kozel.

Plzni se postaví její bývalý kapitán

Plzeň ve 4. předkole Evropské ligy nestačila na Beer Ševu a druhý ročník po sobě zůstane bez pohárů. V Olomouci se proti ní postaví bývalý kapitán Viktorie Roman Hubník.

"Potřebujeme ukázat jiné nastavení, než se stalo po vyřazení v Lize mistrů s Alkmaarem. Porážku v Liberci jsme si pak nesli celou minulou reprezentační přestávku a nebylo to příjemné. Teď před námi stojí jiná reakce," řekl trenér Západočechů Adrian Gula.

"Jedna věc je, že víme, že nás čeká soupeř, který má slušnou sportovní formu. Druhá věc je, že pokud chceme v další sezoně odčinit tohle evropské zaváhání, musíme v lize šlapat a vyhrávat zápasy. Stojí před námi úkol mužstvo připravit i psychicky," uvedl pětačtyřicetiletý Slovák.

Příbram nastoupí na hřišti účastníka základní skupiny Evropské ligy Liberce a ve zbylém víkendovém duelu Bohemians 1905 vyzvou Zlín. "Jedeme hrát proti mužstvu, kterému se daří. Pro nás je trochu nepříjemnost to, že nevíme, v jaké sestavě Liberec nastoupí. Určitě někteří hráči budou unavení, někteří budou mít šrámy, co jsem viděl zápas s APOELem. Uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti," sdělil lodivod Příbrami Pavel Horváth. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články