Logo regionálního portálu regionzidlochovicko.cz

Regionální zpravodajství

Na dveře klepe druhé kolo senátních voleb. Vybírat můžete mezi Klaškou a Zitterbartem

Veronika Miškaříková
středa 7.10.2020

Ilustrační foto
Autor: wikipedia.org

V pátek a sobotu se ve vyškovském obvodě opět otevřou volební místnosti. Lidé v nich budou moct podpořit jednoho ze dvou kandidátů do senátu, kteří minulý týden uspěli v první kole. Vybírat mohou mezi Jaroslavem Klaškou (KDU-ČSL+ODS+TOP 09), který první kolo vyhrál, a Karlem Zitterbartem (BEZPP za STAN), který skončil druhý. 

Volit můžete v pátek 9. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 10. října od 8 do 14 hodin. Volební lístky dostanete na místě.

Vítěz bude senátorem šest let

Česká republika je rozdělena do 81 volebních obvodů, v senátu pak sedí zástupce každého z nich. Po dvou letech se obměňuje jedna třetina senátorů. Další senátní volby tak čekají vyškovské voliče až za šest let.

V prvním kole letošních senátních voleb se v obvodě Vyškov utkalo celkem pět kandidátů. 27,67% hlasů získal architekt, bývalý poslanec a bývalý starosta Šlapanic Jaroslav Klaška (KDU-ČSL+ODS+TOP 09), druhé místo v obsadil s 27,15% hlasů lékař Karel Zitterbart (BEZPP za STAN)

  

Jaroslav Klaška                            Karel Zitterbart

Volební účast v prvním kole v obvodě Vyškov byla 39,5%.

Volit mohou i lidé v karanténě

Pokud jste v karanténě a přesto nechcete o volby přijít, využijte drive-in stanoviště, díky kterému můžete volit přímo z auta. To bude umístěné ve středu 7. října od 7 do 15 hodin na parkovišti u areálu Policie ČR ve Znojmě (pro voliče z okresu Znojmo) a před hlavním vstupem do areálu Brněnského výstaviště (pro voliče z obcí v okrese Brno-venkov). Voliči budou s sebou potřebovat občanský průkaz, doklad o nařízené karanténě (pokud jej nemá volič k dispozici, zapisovatel si z dostupných databází ověří, jestli mu byla karanténa nařízena), vlastní psací potřeby a roušku, kterou musí mít při hlasování zakryté dýchací cesty. 

Pokud voliči v karanténě z vážných důvodů nemohou hlasovat z auta, mohou si objednat přenosnou volební schránku, která spolu s volební komisí přijede až k nim před dům. Zájemci o přenosnou volební schránku se musí nahlásit na telefonním čísle 541 652 223 nebo 541 652 252 nejpozději 8. října do 20 hodin.

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama