Pocta zesnulé legendě. Lakers si chtějí dojít pro titul ve speciálních Bryantových dresech

Basketbalistům Los Angeles Lakers budou v pátém finále NBA proti Miami v pátek psychicky pomáhat speciální černé dresy připomínající jejich tragicky zesnulou legendu Kobeho Bryanta. Kalifornský tým vede v sérii 3:1 a v případě další výhry může slavit 17. titul v historii a první od roku 2010, kdy byl ještě Bryant hvězdou mužstva.

Orlando Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opory Los Angeles Lakers LeBron James a Anthony Davis

Opory Los Angeles Lakers LeBron James a Anthony Davis | Foto: USA Today Sports, Kim Klement | Zdroj: Reuters

Speciální dresy odkazující na Bryantovu přezdívku Černá mamba mají Lakers od roku 2018 a slavný basketbalista se na jejich designu podílel. V letošním play-off v Orlandu v nich tým kolem LeBrona Jamese vyhrál všechny čtyři zápasy.

Lakers zbývá poslední krok k titulu. Miami zlomila ve čtvrtém finále až Davisova trojka v závěru

Číst článek

„Je pro nás čest reprezentovat někoho, kdo tolik znamená pro tuhle organizaci i pro celou naši hru. Myslíme na Kobeho, Giannu, na jeho rodinu. Jsou s námi a snad na nás mohou být pyšní,“ řekl James po druhém zápase finálové série.

Původně v nich měli Lakers po druhém duelu nastoupit až v případném sedmém utkání, rozhodli si je ale obléci již v pátek, kdy mohou finálovou sérii ukončit. „V těch dresech nikdy nechceme prohrát,“ uvedla další z opor losangeleského celku Anthony Davis.

Právě Davis se zatím postaral o nejsilnější moment ve speciálním dresu, když ve druhém finále Západní konference proti Denveru rozhodl trojkou s klaksonem. Tedy ve stylu svého slavného předchůdce u Lakers.

Bryant strávil v kalifornském celku mezi lety 1996 a 2016 celou svou kariéru v NBA a klubu pomohl k pěti titulům v soutěži. Letos v lednu zahynul při nehodě vrtulníku společně s dalšími osmi lidmi, mezi nimiž byla jeho třináctiletá dcera Gianna.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme