Hamilton dotáhl legendárního Schumachera, na Nürburgringu slaví 91. výhru ve formuli 1

Lewis Hamilton z Mercedesu vyhrál Velkou cenu Eifelu a 91. vítězstvím ve formuli 1 vyrovnal rekord slavného Michaela Schumachera. Na druhém místě v neděli na Nürburgringu dojel Max Verstappen z Red Bullu, třetí byl Daniel Ricciardo z Renaultu, který se na stupně vítězů dostal po více než dvou letech.

Nürburgring (Aktualizováno: 16:39 11. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton | Zdroj: Reuters

Hamilton odstartoval z druhého místa a hned zaútočil na vítěze kvalifikace Valtteriho Bottase. Druhý pilot Mercedesu sice první pozici udržel, ale ve třináctém kole chyboval při průjezdu první zatáčkou a obhájce titulu se dostal do vedení, které poté s přehledem udržel až do konce.

Hamilton převzal po závodě helmu od Schumacherova syna Micka:

Bottas navíc o několik kol později musel kvůli technickým problémům odstoupit a na druhém místě průběžného pořadí mistrovství světa po jedenácti závodech na Hamiltona ztrácí 69 bodů. Šestinásobný mistr světa udělal další krok k vyrovnání Schumacherova rekordu v počtu titulů.

Verstappen na druhém místě za Hamiltonem zaostal o pět sekund a na třetí příčce hodnocení šampionátu na druhého Bottase ztrácí 14 bodů. Třetí místo na Nürburgringu, kam se formule 1 vrátila po sedmi letech, bouřlivě oslavil Ricciardo, protože na stupně vítězů se dostal poprvé od vítězství ve Velké ceně Monaka v roce 2018.

Francouzská stáj na podobný úspěch čekala ještě déle, naposledy vybojoval pódiové umístění některý z vozů Renault před devíti lety.

Rekordní i Räikkönen

O rekordní zápis se postaral také Kimi Räikkönen, který nastoupil do 323. závodu v kariéře a osamostatnil se v počtu startů před Rubensem Barrichellem.

Pro pilota stáje Alfa Romeo šlo o jediný důvod k radosti, protože po desetisekundové penalizaci za zavinění nehody, po níž musel odstoupit George Russell z Williamsu, skončil dvanáctý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme