Na pařížském centrkurtu jako doma. ‚Roland Garros je pro mě vším,‘ zářil Nadal po vítězném finále

Hned několik rekordů pokořil Rafael Nadal na právě skončeném Roland Garros. Díky hladké finálové výhře nad Srbem Novakem Djokovićem získal 20. grandslamový titul v kariéře a vyrovnal počet vítězství z největších turnajů Švýcara Rogera Federera. Antukovou Paříž vyhrál Nadal potřinácté, tak úspěšný nikdo jiný na jednom místě nebyl.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Na svém oblíbeném centrálním dvorci se slavný Španěl letos příliš nezdržel, všechny soupeře zdolal bez ztráty setu, což se mu povedlo počtvrté v kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rafael Nadal potvrdil ve finále French Open pozici antukového krále. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Tady je to jeho barák.“ Američan Sebastian Korda, syn bývalého českého reprezentanta Petra, byl jedním ze sedmi hráčů, kteří letos do Španělova „obývacího pokoje“ vkročili. A celkem rychle ho také opustili.

Pocity poražených mohly být různé. Od maximálně šťastného Kordy, který si splnil sen zahrát si se svým velkým idolem, až po skleslého Srba Novaka Djokoviće, který ale po hladkém finálovém duelu vítězi pogratuloval ke skvělému představení.

„Nemám moc, co říct. Rafa mě naprosto přehrál. Byl daleko lepší a zaslouženě vyhrál,“ řekla světová jednička po zápase.

A protože to bylo už dvacáté finálové vítězství Nadala na grandslamech, vyrovnal tím rekord Švýcara Rogera Federera, který hned po zápase přes sociální sítě dlouholetému rivalovi gratuloval.

Třináctý pařížský titul

Španěl po zápase říkal, že je skvělé sdílet rekord právě s Federerem. Historické statistiky ve sportu ho zajímají, ale tyto věci se sečtou až po kariéře, teď se tím nezabývá. Říkal, že přece nemůžete být nešťastní z toho, že soused má větší dům, jachtu nebo lepší telefon.

Antukovým králem zůstává Nadal, ve finále Roland Garros smetl z kurtu Djokoviće

Číst článek

Ostatně odpovídal na to už na kurtu, když přebíral potřinácté pohár za titul na svém nejúspěšnějším grandslamu.

„Upřímně řečeno jsem dnes vůbec nepřemýšlel o dvacátém titulu. Už jen šance znovu si na tomto místě zahrát je pro mě neskutečná. Roland Garros je pro mě vším,“ řekl Nadal.

Takže třeba i domem s obývacím pokojem na centrálním dvorci, mohli by dodat někteří tenisté. Teď pro to mají další silný důkaz, po celkově stém vítězném zápase Nadala na antukovém grandslamu, na kterém za celou kariéru prohrál jen dvě utkání.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme