Jednání o dalších opatřeních se protáhlo. Prymula musel odvolat plánovaný projev v televizi

Ministr zdravotnictví Roman Prymula za ANO měl kvůli koronaviru promluvit v pondělí večer k občanům Česka. Očekávalo se, že upřesní i nová opatření, jež mají zmírnit šíření koronaviru. Plánovaný projev, který měly odvysílat televize i rozhlas, ale musel krátce před začátkem odvolat. Nakonec opatření v boji proti koronaviru těsně před tiskovou konferencí zveřejnil na svém twitteru.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 22:20 12. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Prymula

Roman Prymula | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Do poslední chvíle čekali lidé v pondělí večer u svých televizních obrazovek na avizovaný projev ministra zdravotnictví Romana Prymuly ke koronaviru v Česku. Nedočkali se. Moderátor České televize Michal Kubal přesně v 19.54, kdy měla ministrova slova zaznít, oznámil, že Prymula projev zrušil.

Zavřou se restaurace i školy. Vláda představila nová opatření proti koronaviru

Číst článek

O dvě minuty později se pak na Prymulově twitteru objevilo vysvětlení: „Je mi líto, stále na vládě diskutujeme o finální podobě opatření. Avizovaný projev je proto nutné odložit.“

Ministerstvo zdravotnictví přitom ještě zhruba půl hodiny před projevem na twitteru avizovalo, že se uskuteční. Později tweet smazalo.

Babiš si od Prymuly při jeho nástupu sliboval zlepšení chaotické komunikace ministerstva. Právě tu ale kvůli zrušenému projevu kritizovala například šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Na dnešním jednání s premiérem jsem požadovala zlepšení komunikace, protože je to základní předpoklad pro zvládnutí situace. Ale s touhle vládou je to marný,“ napsala na twitteru.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme