Šéf krizového štábu Hamáček má koronavirus. Nechal se testovat po setkání s ministrem Tomanem

Vicepremiérovi a ministrovi vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) potvrdil test nákazu koronavirem. Informovala o tom ve středu mluvčí sociální demokracie Jana Gregorová. Testovat se předseda sociálních demokratů nechal po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (ČSSD), u kterého test koronavirus potvrdil v neděli.

Aktualizujeme Praha (Aktualizováno: 12:02 21. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra Jan Hamáček

Ministr vnitra Jan Hamáček | Zdroj: ministerstvo vnitra

Kromě Hamáčka měli další členové vedení ČSSD, kteří se s Tomanem setkali ve čtvrtek v Lidovém domě, testy negativní, uvedla mluvčí strany.

Druhý test prezidentova poradce Nejedlého byl negativní. ‚V karanténě ale zůstanu,‘ uvedl

Číst článek

Vicepremiér je po potvrzení nákazy v izolaci. „Pravděpodobně jsem se nakazil na jednání s ministrem zemědělství. Jsem doma v izolaci, ale pracuji dál online, včetně jednání vlády,“ uvedl na twitteru Hamáček. Pro Českou televizi pak dodal, že také Ústřední krizový štáb bude řídit na dálku.

Jednání vlády i dalších orgánů se v posledních týdnech konají prostřednictvím videokonferencí. Ještě než se ministr uchýlil do karantény, ale v neděli sledoval z řídicího centra s policisty dění na Staroměstském náměstí, kde se konala demonstrace proti vládním protiepidemickým opatřením.

Jednačtyřicetiletý Jan Hamáček je ministrem vnitra, vicepremiérem, šéfem Ústředního krizového štábu a předsedou ČSSD.

Koronavirem se nakazil také poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý. V pondělí Deníku N řekl, že nemá příznaky a dodržuje karanténu. Jeho druhý test už byl negativní. Nejedlý měl být poprvé na testech v sobotu, ještě předchozí čtvrtek se přitom setkal s prezidentem Milošem Zemanem.

Do českých nemocnic přijede 28 amerických lékařů. Pomoc s velvyslancem vyjednal Hamáček

Číst článek

O víkendu informoval o svém pozitivním testu na nový typ koronaviru také ministr zemědělství Toman, který se se Zemanem setkal minulou středu v Lánech.

„Opatření byla dodržena, pan prezident není ohrožen,“ sdělil k tomu ČTK Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Kvůli kontaktu s Tomanem je v dobrovolné karanténě užší vedení ČSSD.

V preventivní karanténě je také předseda sněmovny Radek Vondráček z ANO, na covid-19 byl pozitivně testován jeden ze členů jeho rodiny, uvedl v úterý server iDNES.cz. Žádné příznaky podle svých slov nemá.

Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována Karla Šlechtová (za ANO), později Pirát František Navrkal a také lidovec Marek Výborný. Trojice zákonodárců se již uzdravila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme