Logo regionálního portálu regionzidlochovicko.cz

Regionální zpravodajství

Rekonstrukce čistírny odpadních vod probíhá podle plánu

Tomáš Šenkyřík, Židlochovický zpravodaj
sobota 24.10.2020

Ilustrační foto
Autor: T. Šenkyřík, Židlocho...

Počátkem tohoto roku jsme začali s intenzifikací čistírny odpadních vod (dále ČOV). Náročnost prací tohoto projektu tkví kromě jiného v tom, že stavební práce probíhají za regulérního provozu čistírny.

Naše ČOV je konstruována tak, že vedle sebe fungují dva nezávislé, identické bloky. V tuto chvíli je rekonstruován ten, který je blíže k mokřadu, a plně funguje blok druhý, ten, který se nachází blíž k cyklostezce.

V rámci prvního bloku máme již sanovanou aktivační nádrž (parametry: hloubka vody 5 m, objem 950 m3. Byla demolována stará dosazovací nádrž a na jejím místě stojí už nádrž nová, moderní, kruhová (parametry: hloubka vody 4 m, průměr 11 m). Současně začaly stavební práce na nové nádrži regenerační (parametry: hloubka 5 m, objem 200 m3). Po dokončení prací na prvním bloku a jeho osazení novou technologií bude odstaven blok druhý.

V rámci dalších etap prací nás čeká mimo jiné výstavba třetího stupně čištění. To bude mít za cíl snížit odtokové koncentrace fosforu směrem k řece Svratce. Všechny práce zatím probíhají dle časového harmonogramu. O dalším vývoji na intenzifikaci ČOV vás budu informovat na stránkách Zpravodaje.

 

Článek byl se souhlasem vydavatele převzat ze Židlochovického zpravodaje. Titulek je redakční.

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama