Sportovní fanoušci v Česku budou mít opět žně. Vláda rozhodla o restartu soutěží

Čeští sportovní fanoušci se po dnech čekání konečně dočkali. Vláda na pondělním jednání rozhodla o restartu všech profesionálních soutěží v Česku, jež se naposledy u nás hrály 11. října před vyhlášením nouzového stavu. Znamená to tedy, že se vedle dalších sportů rozjede i fotbalová a hokejová český nejvyšší soutěž, přičemž vedle toho je povolen i trénink profesionálů ve vnitřních sportovištích. Právě ta byla od 12. října i pro profesionály uzavřena. O tomto rozhodnutí vlády informoval veřejnost na svsém twitterovém účtu šéf Národní sportovn agentury Milan Hnilička (nestraník za hnutí ANO) poté, co se na tom domluvil s ministrem zdravotnictví Janem Blatným (nestraník za hnutí ANO).

„Vláda schválila obnovení profesionálních sportovních soutěží, které budou schopné splnit přísně nastavené hygienické podmínky. Dále bude umožněno sportovcům chodit do zaměstnání, tj. profesionálové budou trénovat i ve vnitřních sportovištích," uvedl konkrétně Hnilička na Twitteru.

Připomeňme, že všechny profesionáolní sportovní soutěže v Česku byly pozastaveny před třemi týdny zavedením nouzového stavu, v uplynulých dnech se sice jednotlivé sporty snažili s ministerstvem zdravotnictví vyjednat co nejrychlejší restart, vše ale zabrzdila kauza Romana Prymuly a jeho následné odvolání z funkce. Nyní ale konečně přichází tolik kýžená zpráva.

Hlavně fotbal a hokej se o rychlý restart soutěží zasavovaly nejvíce a nejen ty teď budou muset splnit všechny hygienické standardy tak, aby  tedy mohly tyto soutěže pokračovat. "Ty (hygienické standardy) budou ještě upřesněny, ale obecně by to mělo být něco podobného jako u fotbalu, tedy mimo jiné pravidelné plošné testování," řekl pro ČTK mluvčí Národní sportovní agentury Jakub Večerka.

Je pak pochopotelně samozřejmostí, že se všechny zápasy všedch profesionálních soutěží budou konat bez diváků. „Není to plošné uvolňování, ale umožnění výkonu práce téhle skupině obyvatel za splnění přísných hygienických podmínek," řekl k tomu dále Hnilička.

Ten pak připomněl, jak to bude s výjimkou pro blížící se mistrovství Evropy v judu, které by se mělo v listopadu uskutečnit v Praze. „Na ME v judu by se výjimka měla vztahovat, protože organizátor je schopen zajistit konání šampionátu v režimu tzv. bubliny," řekl.

Související

Vláda ČR

Vláda jmenovala nového ředitele GIBS a řešila starty ruských sportovců v Česku

Novým ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů se od 7. září stane dosavadní náměstek Vít Hendrych. Jeho jmenování navrhla Petru Fialovi vláda na jednání ve středu 6. září 2023 a premiér jej ještě týž den ředitelem jmenoval. Vláda se zabývala také problematikou startů ruských a běloruských sportovců v České republice a projednala i návrh novely zákona o soudnictví ve věcech mládeže.

Více souvisejících

sport Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 22 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

Na poslední rozloučení s Josefem Lauferem dorazili Soukup či Troška

Rodinní příslušníci a přátele se ve čtvrtek před polednem rozloučili s populárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem, který zemřel o uplynulém víkendu. Bylo mu 84 let. Laufer strávil poslední čtyři roky života v kómatu na nemocničním lůžku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy