Aktivisté z Black Lives Matter gratulovali Bidenovi a Harrisové. Zato Trumpovi pohrozili

07.11.2020 22:56

Příští prezident USA Joe Biden se dočkal gratulace i od hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží). Hnutí mimo jiné uvádí, že současná hlava státu Donald Trump musí uznat porážku.

Aktivisté z Black Lives Matter gratulovali Bidenovi a Harrisové. Zato Trumpovi pohrozili
Foto: Repro Youtube
Popisek: Joe Biden a Kamala Harrisová

Hnutí Black Lives Mtter připomíná ve svém tweetu skutečnost, že Kamala Harrisová se stane první ženou a první černoškou ve funkci viceprezidentky. Zároveň také uvádí, že Donald Trump musí uznat porážku a upustit od „falešných žalob“, které chce podat proti výsledkům voleb.

Joe Biden dnes zvítězil ve volbách. Současná hlava státu Donald Trump uvádí, že volby nejsou zdaleka u konce. Média podle něj nechtějí, aby vyšla najevo pravda. Joe Biden na Twitteru uvedl, že je mu ctí, že ho Američané zvolili, aby vedl USA. Je před ním těžká práce, ale bude prezidentem všech Američanů, sdělil. 

Kamala Harrisová, jež má být Bidenovou viceprezidentkou, je senátorka za Kalifornii. Napůl černoška, napůl Indka; jeden ze zpravodajů BBC o ní v srpnu řekl, že skvěle doplňuje „bílého a starého“ Bidena. 

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí
Narodila se v Oaklandu, její otec je Jamajčan, matka pochází z Indie. Vystudovala na Kalifornské univerzitě práva a byla zvolena jako státní návladní města San Francisko. V roce 2016 byla zvolena do Senátu. Chvíli figurovala i v kampani na Demokratickou nominaci, ale pak svou kandidaturu stáhla, údajně kvůli nedostatku prostředků na její vedení.

Jak ke Kamale Harrisové přistupují republikáni a Donald Trump, není třeba hádat. Republikánská strana v minulosti zveřejnila seznam senátorčiných hříchů. Vyčítá jí jednak, že chce zlikvidovat soukromé zdravotnictví a že podporuje americkou obdobu Green Dealu. Dále, že přirovnala agenturu, která má za cíl najít a vyhostit migranty (ICE), ke Ku Klux Klanu, chce prý dekriminalizovat nelegální přechod hranic a poskytnout zdravotní péči nelegálním přistěhovalcům.

Také připomínají, že když působila jako návladní v San Franciscu, její liknavost vedla ke skandálu v laboratořích, kvůli kterému ztroskotalo údajně na tisíc soudních případů. A dále, že sama na Bidena útočila, že je rasista a spolupracoval se segregacionisty. Když se o ní při závodu o nominaci mluvilo jako o viceprezidentce, její tým to prý sám považoval za urážlivé, sexistické a ponižující. Jako poslední „hřích“ republikáni zmiňují, že si o Harrisové voliči myslí, že je falešná a kariéru si vybudovala na tom, že navrhovala přísné tresty mladým černochům. Obecně dle strany, která stojí za Donaldem Trumpem, může být Harrisová populární u levicových radikálů, ale u obyčejných Američanů jistě ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…