Souček hrdinou West Hamu. Český záložník v nastavení rozhodl zápas s Fulhamem

Tomáš Souček vstřelil první gól v letošní sezoně Premier League. V 8. kole zařídil West Hamu trefou v nastavení vítězství nad Fulhamem 1:0. Celý zápas v dresu vítězů odehrál na postu pravého obránce i Vladimír Coufal.

Londýn (Aktualizováno: 7:04 8. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček střílí gól do sítě Fulhamu.

Tomáš Souček střílí gól do sítě Fulhamu. | Foto: John Walton | Zdroj: Reuters

West Ham začal velkým náporem, Fulham ale v úvodu zápasu podržel skvělými zákroky brankář Alphonse Areola. Při hlavičce Sébastiena Hallera mu navíc pomohlo břevno.

‚Chraňme hráče, ne týmy.‘ V Premier League roste počet zraněných, trenéři chtějí znovu pět střídání

Číst článek

Jen břevno trefil po změně stran z přímého kopu i Aaron Cresswell, a tak si Kladiváři museli počkat na vítězný zásah až do nastaveného času.

Součkova trefa

V něm našel střídající Said Benrahma na penaltovém puntíku Součka a český reprezentant poslal míč technickou střelou k tyči. Bývalý kapitán pražské Slavie vstřelil svůj čtvrtý gól v Premier League a první v sezoně.

Gól Tomáše Součka:

V závěru nastavení dostal Fulham po faulu na Toma Cairneyho šanci vyrovnat z pokutového kopu. Míč si vzal Ademola Lookman a pokusil se zakončit "dloubáčkem" do středu branky, jeho střele ale chyběla razance a gólman Lukasz Fabiaňski se pro míč stačil vrátit.

West Ham vyhrál po třech zápasech a posunul se na 11. místo. Nováček soutěže Fulham bodově nenavázal na minulé premiérové vítězství proti West Bromwichi a zůstává těsně nad sestupovým pásmem.

Chelsea porazila Sheffield

Everton vstoupil do utkání s Manchesterem United lépe a v 19. minutě se ujal po Bernardově střele na přední tyč vedení. Fernandes ale ještě do poločasu skóre otočil, když se nejprve prosadil hlavou a v 32. minutě propadl jeho centr do vápna až za záda gólmana Jordana Pickforda. Portugalský záložník dal v 21. zápase v Premier League 13. gól, lepší bilanci měli v dresu United pouze Ruud van Nistelrooij (16) a Zlatan Ibrahimovic (14).

V nastavení pojistil výhru hostů po Fernandesově asistenci svým prvním gólem po letním příchodu do klubu útočník Edinson Cavani. Rudí ďáblové tak částečně napravili poslední porážky s Arsenalem a v Lize mistrů na půdě Basaksehiru, přesto zůstávají v druhé polovině tabulky. Everton v úvodu sezony soutěž vedl, po třetí porážce v řadě ale může po odehrání kompletního kola vypadnout mimo pohárové příčky.

Sheffield na Stamford Bridge vedl po efektní patičce Davida McGoldricka, který dal tři ze svých čtyř gólů v Premier League právě do sítě Chelsea. Gólman Mendy inkasoval po šesti vychytaných čistých kontech ve všech soutěžích.

"Blues" přesto ještě do poločasu utkání otočili zásluhou branek Tammyho Abrahama a Bena Chilwella. V závěru přidal svou první trefu po letním přestupu z Paris Saint Germain stoper Thiago Silva a skóre uzavřel Timo Werner.

Chelsea se v neúplné tabulce posunula na třetí příčku o bod za vedoucí duo Southampton, Liverpool. Sheffield zůstává poslední. Z osmi zápasů získal pouze jeden bod, čímž vyrovnal historicky nejhorší vstup do soutěže.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Everton - Manchester United 1:3 (19. Bernard - 25. a 32. Fernandes, 90.+5 Cavani), Crystal Palace - Leeds 4:1 (12. Dann, 22. Eze, 42. vlastní Costa, 70. Ayew - 27. Bamford), Chelsea - Sheffield United 4:1 (23. Abraham, 34. Chilwell, 77. Silva, 80. Werner - 9. McGoldrick), West Ham United - Fulham 1:0 (90.+1 Souček).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme