Čechům může proti Izraeli pomoct i vítězná aura ve Štruncových sadech. ‚Vždy se tu hraje dobře,‘ ví Darida

České fotbalisty čekají dva závěrečné zápasy v Lize národů, ve které ještě mají za příznivých okolností teoretickou šanci na vítězství ve skupině. Nutnou podmínkou jsou jejich výhry. V neděli večer si zahrají proti Izraeli, ve středu pak proti Slovensku. Oba duely odehrají na stadionu v Plzni, na kterém mají zatím vynikající bilanci.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech

Stadion FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech | Zdroj: Profimedia

Přesně před rokem tam po obratu a výhře nad Kosovem slavili postup na mistrovství Evropy, v Plzni se radovali i před tím. Fotbaloví reprezentanti se v rekonstruovaných Štruncových sadech představili poprvé před osmi lety a od té doby tam pořád jen vítězí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká reprezentace má na stadion ve Štruncových sadech příjemné vzpomínky. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

V různých světových nebo evropských kvalifikacích celkem pětkrát a pokaždé u toho byl i záložník, který v tamním klubu kdysi hrával, Vladimír Darida.

„Samozřejmě vždycky domácí hřiště v tomto trochu pomáhá, když na něm člověk hraje častěji. Lépe se orientuje. Vždycky se mi tu hrálo dobře. Pokaždé přišlo spoustu lidí, jsou tu výborní fanoušci. Já osobně se tu cítím a jsem jako doma, takže na každý zápas se těším,“ říká Darida.

Může za to i výborná akustika tamního stadionu, na kterém i pár desítek lidí v hledišti vytvoří solidní atmosféru. Tentokrát se ale bude hrát kvůli koronaviru bez diváků, takže může dobrých zvukových podmínek využít spíš kouč Jaroslav Šilhavý.

„Hráči slyší pomalu každé slovo. Někdy poslouchají, někdy méně. Doufám, že budou poslouchat,“ usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý.

Utkání Česko-Izrael začíná ve 20.45 hodin. Sledovat ho můžete v přímém přenosu na stanici Radiožurnál nebo v ONLINE přenosu na serveru iROZHLAS.cz.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme