Jaká je cesta k vítězství ve skupině? Češi musí být stoprocentní a spoléhat na skotská zaváhání

V prvním ročníku Ligy národů českým fotbalistům postup do skupiny A unikl a ani tentokrát to nevypadá moc nadějně. Osud nemají ve svých rukách. Ani dvě výhry proti Izraeli a Slovensku nemusí stačit.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté po prohře se Skotskem

Čeští fotbalisté po prohře se Skotskem | Zdroj: Reuters

„Nějaká šance ještě je a my uděláme všechno pro to, abychom oba zápasy vyhráli, a uvidíme, jak to dopadne,“ tvrdí odhodlaně před závěrečnými dvěma koly skupiny Ligy národů záložník Vladimír Darida.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaká je cesta k vítězství ve skupině? Češi musí být stoprocentní a spoléhat na skotská zaváhání

Šance na postupové první místo ve skupině je ale malá, navíc čeští fotbalisté musí spoléhat i na pomoc soupeřů.

„Musíme oba zápasy vyhrát a pak z matematického hlediska nevím, jak to tam je. Skotové by museli prohrát a remizovat. Nevím, jak přesně to tam je, soustředíme se na sebe,“ prohlásil záložník Jakub Jankto, který ale postupové počty trefil naprosto přesně.

Národní tým musí porazit v Plzni Izrael i Slovensko a také doufat, že právě oba tito soupeři zvládnou utkání se Skotskem. Tomu totiž stačí k jistotě prvního místa ve skupině uhrát dva body.

Čechům může proti Izraeli pomoct i vítězná aura ve Štruncových sadech. ‚Vždy se tu hraje dobře,‘ ví Darida

Číst článek

„Konkrétně v tom zápase na Slovensku jsou teď oba týmy v podobné situaci, oba se kvalifikovaly na mistrovství Evropy. Budu věřit, že se Slováci zvládnou na ten zápas dobře nachystat a pomůžou nám,“ připomíná Darida, že v souběžně hraném duelu v Trnavě proti sobě nastoupí dva týmy, které po čtvrteční baráži slavily postup na mistrovství Evropy.

Slovensko po prodloužení vyhrálo v Severním Irsku, Skotsko po penaltách zvítězilo v Srbsku.

„Vůbec nepochybuji, že by Skotové ten zápas nějak podcenili. I Slováci postoupili. Oba týmy to určitě odehrají na sto procent. Myslím, že skotská mentalita není taková, že by spekulovali,“ tvrdí reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý.

I tak ale čeští fotbalisté spoléhali na pomoc sousedního Slovenska, které jim v neděli odpoledne udělalo radost, když Skoty porazilo 1:0. Proti Izraeli nastoupí národní tým v Plzni od 20.45. Průběh zápasu budete moct sledovat na iROZHLAS.cz online nebo poslouchat přímý přenos na Radiožurnálu.

Tomáš Petr, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme