Karlovým Varům vystřelila vítězství proti Litvínovu posila z NHL, Třinec ještě neprohrál

Hokejisté Litvínova podlehli v 18. kole extraligy týmu Karlových Varů 1:2 a ani v pátém domácím utkání v sezoně nebodovali. Olomouc popáté v řadě nebodovala, když prohrála s Hradcem Králové 0:4. Brno prohrávalo ještě v 56. minutě ve Vítkovicích 0:2, nakonec ale zvítězilo 3:2 po nájezdech. Pardubice nestačily na Spartu v poměru 1:3. Třinec porazil Zlín 5:2. Liberec zvládl prodloužení v Mladé Boleslavi a vyhrál 4:3. Budějovice prohrály s Plzní 1:5.

Litvínov (Aktualizováno: 19:29 15. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kaše v dresu Karlových Varů.

David Kaše v dresu Karlových Varů. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Litvínov - Karlovy Vary 1:2

Hned v úvodu mohl otevřít skóre Kadlec, ale v úniku ztroskotal na Godlovi. Za Litvínov zahrozil Zygmunt a velkou možnost měl po Jarůškově akci Zdráhal, ale minul odkrytou branku. V čase 6:29 už změnil bezbrankový stav Hanzl, který se prosadil z dorážky po Ščotkově střele odražené od zadního mantinelu.

Hokejovou Spartu posílil zkušený Sobotka, hrát by mohl už v úterý

Číst článek

Domácí se ubránili při Havelkově vyloučení, ale ve 13. minutě už Karlovarští vyrovnali. Po Kašeho přihrávce se z pozice mezi kruhy trefil nejlepší střelec Energie Flek, který si připsal šestý gól v sezoně. Otočit stav mohl o dvě minuty později Kaše. Strážce hostující branky Novotný si poradil s Myšákovým pokusem.

Hned po pauze zahrozil litvínovský Helt. Severočeši se ubránili při dvou vyloučeních za příliš mnoho hráčů na ledě a po faulu Hübla, který zmařil Redlichovu šanci. Energie přestála oslabení po Kadlecově faulu a ve 33. minutě mohla otočit stav, jenže Flek v úniku na Godlu blafákem do bekhendu nevyzrál.

Na přelomu druhé a třetí části Litvínov odolal při Heltově pobytu na trestné lavici. Ve 45. minutě se přes Myšáka dostal opět sám před Godlu Flek, ale litvínovský gólman jeho forhendové zakončení zlikvidoval. V čase 47:59 se radovali Západočeši. Kaše se po průniku od levého mantinelu dostal před Godlu, blafákem do bekhendu dosáhl první branky v sezoně a v šesti duelech si polepšil na šest bodů.

Verva nedokázala odpovědět při Mikúšově trestu a stav se nezměnil ani v závěrečné power play, v jejímž závěru si domácí vytvořili tlak.

Mountfield HK - Olomouc 4:0

Hosté šli do zápasu jen s deseti útočníky, přesto mohli jít do vedení. Kucsera ale neproměnil trestné střílení po faulu Růžičky. SKóre se tak měnilo až ve druhé části, když Pavlík prostřelil olomouckého gólmana, který měl zakrytý výhled.

Na 2:0 zvýšili domácí zkraje třetí třetiny zásluhou Vladimíra Růžičky mladšího, který se prosadil po přihrávce Smoleňáka. Na třígólový rozdíl zvýšil o pět minut později první trefou sezony Koukal a na konečných 4:0 upravil pak v 56. minutě svým druhým gólem Pavlík.

Krásná práce! Čtyři góly + nula Štěpána Lukeše = výhra 4:0 👏

18:29 – 15. 11. 2020

1 27

Vítkovice - Brno 2:3 po sam. náj.

Ve Vítkovicích se dlouho zdálo, že hostující Kometa může na první letošní venkovní vítězství zapomenout. Ještě v 56. minutě totiž domácí vedli po gólech Marozse a Lakatoše 2:0. Jenže pak přišly velké chvíle Petera Schneidera, který dvěma přesilovkovými trefami poslal zápas do prodloužení.

V něm branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy, v nichž se štěstí přiklonilo na stranu Komety, které zařídil bod navíc rozhodujícím nájezdem Holík.

Mladá Boleslav - Liberec 3:4 v prodl.

První šanci zápasu měl finský útočník ve službách domácích Jääskaläinen, když během úvodní přesilovky napálil horní tyčku hostující branky. Mladá Boleslav šla do vedení v 17. minutě, když se ranou od modré čáry trefil po vyhraném buly v útočné třetině obránce Pláněk.

Ve druhé třetině bylo pořádně rušno přesně v její polovině. Na jedné straně se řítil na Růžičku liberecký Knot, ale domácí brankář obstál, stejně dobře si vedl při okamžitém protiútoku na druhé straně Kváča proti Flynnovi. Další Knotova akce už ale gólem skončila - jeho nahození od modré čáry totiž Růžička odrazil jen k bývalému hráči mladoboleslavského celku Lencovi, který neměl problém z dorážky srovnat na 1:1.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen něco málo přes dvě minuty. Pak Bílí Tygři nedokázali vyhodit puk z pásma, ten se dostal do slotu k volnému Stránskému, který jej mezi betony brankáře Kváči poslal do branky. Hned za 80 sekund ale Rosandič srovnal a po dalších 69 vteřinách poslal Liberec poprvé v zápase do vedení svým druhým dnešním gólem Lenc.

Mladá Boleslav vrátila remízový stav na ukazatel skóre po téměř šesti minutách třetího dějství zásluhou přesné trefy Luntera. Do konce základní hrací doby už gól nepadl. Následné prodloužení rozhodl v signalizované početní výhodě Hanousek, i když se domácí hodně zlobili na rozhodčí kvůli domnělému ataku na brankáře Růžičku.

✌️ V nervydrásajícím derby jsme dvakrát prohrávali, ale nakonec bereme dvoubodové vítězství! 💪 Premiérovou trefu si v našem dresu připsal Mislav Rosandič! #MBLvBTL

18:24 – 15. 11. 2020

1 35

Pardubice - Sparta 1:3

V brankovišti Sparty se až v 11. duelu v sezoně poprvé neobjevila jednička Matěj Machovský a příležitost dostal Jakub Neužil, který hned ve 12. sekundě inkasoval. Zdráhalovu střelu od modré čáry tečoval před náhradníkem Pražanů Poulíček.

Od té doby se ale trefovali jen hosté. V páté minutě už bylo vyrovnáno, když z pravé střely od mantinelu vystřelil Říčka přes obránce Zdráhala a puk zapadl pod horní tyč gólmana Kantora. Za tři minuty Sparta otočila stav po Říčkově střele, odražené od zadního mantinelu, po které dorazil puk do odkryté branky Tomášek.

V závěrečném dějství 71 sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Rousek.

Třinec - Zlín 5:2

Domácí, kteří v této sezoně ještě neprohráli, odskočili během první desetiminutovky do dvoubrankového vedení zásluhou Moravčíka, která se nejdřív prosadil po brejku dva na jednoho a o chvíli později po nahození, které se do branky odrazilo po teči domácího Žižky.

Hostům se podažilo snížit o necelou půlminutu později, když Honejsek dorazil střelu Šlahaře. Na 3:1 pro domácí zvýšil Stránský a na 4:1 potom v poslední třetině Vrána. Zlín pak zvládl v přesilovce snížit, ale v poslední minutě zpečetil třinecké vítězství Zadina.

🟢🟢🟢🟢🟢🟢🟢/7

20:17 – 15. 11. 2020

14

České Budějovice - Plzeň 1:5

Svižně hraný duel od začátku režírovali Západočeši, přestože první výraznou šanci měl při vyloučení Roba domácí Venkrbec. Skóre otevřel v polovině úvodního dějství plzeňský Kracík, jenž střelou po ledě zblízka překonal klečícího Čiliaka po předchozí akci Roba a jeho dlouhé přihrávce z pravého rohu. Krátce před sirénou pak využili Plzeňané početní výhodu zásluhou pohotového Musila.

Následující přesilovku po startu druhé části zužitkoval znovu Musil, jenž poslal kotouč do odkryté branky kolem pravé tyčky. Tentýž hráč se zakrátko postavil k exekuci trestného střílení po faulu Plášila, ale brankář Čiliak nepřipustil další změnu stavu. Po ukázkovém vyšachování bránící českobudějovické čtveřice při trestu Pavla se ocitl Musil v další obrovské šanci, nebyl však úspěšný, stejně jako v závěru třetiny na protější straně Přikryl, jenž v přesilovce nastřelil tyčku.

Do třetí dvacetiminutovky si domácí přinesli trochu víc energie a sehráli velmi aktivně přesilovku při vyloučení Stacha, jenže bez gólového efektu. Počtvrté se naopak prosadili hosté, když Stříteský zblízka podstrčil puk pod Čiliakem. Jihočeši se dočkali snížení ve výhodě pět na tři, když švihem z pravého kruhu skóroval kapitán Pýcha. Odpověď již při plném počtu hráčů nachystal obránce Čerešňák přesnou trefou od modré čáry.

18. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. F. Pavlík (M. Chalupa, Cingel), 42. V. Růžička ml. (Smoleňák), 48. Koukal (Blain), 56. F. Pavlík (Jergl, Hronek). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Bez diváků.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:4 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Pláněk (J. Strnad, Bičevskis), 35. J. Stránský (Bičevskis), 46. Lunter (D. Šťastný, R. Zohorna) - 33. Lenc (Knot, Bulíř), 36. Rosandič (J. Vlach), 38. Lenc (Bulíř, J. Vlach), 64. Hanousek (Birner, Gríger). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:2, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. M. Hanzl (Ščotka, P. Zdráhal) - 13. Flek (D. Kaše), 48. D. Kaše (Hladonik, Flek). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Marosz (L. Krenželok, L. Kovář), 39. Lakatoš (Štencel) - 56. Schneider (P. Holík, Freibergs), 58. Schneider (Freibergs, P. Holík), rozhodující sam. nájezd P. Holík. Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 7:5, navíc Schleiss 10 min., Marosz (oba Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Bez diváků.

HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Poulíček (J. Zdráhal, Svačina) - 5. Říčka (Němeček), 8. Tomášek (Říčka, M. Jandus), 59. Rousek (Řepík, Tomáš Dvořák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Axman, Bryška. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (Jašek), 8. O. Kovařčík (Jašek), 32. M. Stránský (Kundrátek, Galvinš), 49. P. Vrána (Gernát, Martin Růžička), 60. F. Zadina (Miloš Roman) - 9. Honejsek (Šlahař), 58. Gazda (Honejsek, Řezníček). Rozhodčí: Pražák, R. Svoboda - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití 0:1. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 49. Pýcha (R. Přikryl) - 10. Kracík (Stach, Rob), 20. P. Musil (Gulaš, Čerešňák), 23. P. Musil (F. Suchý, Gulaš), 47. Stříteský (Gulaš), 52. Čerešňák (F. Suchý, Mertl). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 7:8, navíc Pavel (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. Bez diváků.

tat, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme