Zverev na Turnaji mistrů udolal Schwartzmana a dál drží naději na postup do semifinále

Německý tenista Alexander Zverev zdolal ve svém druhém utkání na Turnaji mistrů 6:3, 4:6, 6:3 argentinského debutanta Diega Schwartzmana a udržel si naději na postup do semifinále. V závěrečném duelu skupiny Tokio 1970 se vítěz londýnského turnaje z roku 2018 v pátek utká se světovou jedničkou Novakem Djokovićem ze Srbska, jehož ve středu od 21.00 čeká zápas s Rusem Daniilem Medveděvem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Zverev se raduje z postupu do semifinále Turnaje mistrů

Tenista Alexander Zverev (archivní foto) | Foto: Tony O´Brian | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletý Zverev si nemohl dovolit další zaváhání poté, co v prvním duelu v prázdné hale O2 prohrál ve dvou setech s Medveděvem.

‚Doufám, že doma si to lidé aspoň trochu užili.‘ Thiem porazil Nadala a je v semifinále Turnaje mistrů

Číst článek

Favorizovaný Němec se v duelu proti Schwartzmanovi, jenž se na turnaji pro osm nejlepších hráčů sezony představil poprvé, nevyhnul zaváhání v druhém setu. Hamburský rodák nevyužil vedení 3:1 a sadu ztratil, nakonec ale po více než dvou hodinách proměnil první mečbol.

„Tady nejsou žádné lehké zápasy. Jsem šťastný z vítězství a šance na semifinále. V pátek proti Novakovi to bude nejtěžší zápas, jaký si můžete představit,“ uvedl sedmý hráč světového žebříčku Zverev.

Vítězové úvodních duelů si večer zahrají o postup do semifinále. Djoković musí Medveděva k jistotě účasti ve vyřazovací části porazit ve dvou setech, Rusovi stačí jakákoli výhra. Prvním jistým semifinalistou už je po dvou vítězstvích Rakušan Dominic Thiem z druhé skupiny Londýn 2020.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 5,7 milionu dolarů):
Dvouhra - skupina Tokio 1970:
A. Zverev (5-Něm.) - Schwartzman (8-Arg.) 6:3, 4:6, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme