Hlavní navigace

Američané kupují českou softwarovou společnost Samepage

22. 11. 2020

Sdílet

Samepage Autor: Samepage

Je tu další prodej původem české technologické společnosti do zahraničních rukou. Firma Samepage, která ve formě cloudového softwaru jako služby nabízí firemní nástroje pro komunikaci a spolupráci, se nově stává součástí amerického podniku Paylocity. Cena transakce není veřejná.

Paylocity se obchoduje na burze NASDAQ, má tržní hodnotu přes 10,5 miliardy dolarů a ve fiskálním roce 2020 vykázala tržby přes 561 milionů dolarů s meziročním růstem 20 procent. Společnost vyvíjí cloudový software pro takzvaný human capital management (HCM) a výplaty a používá se tedy zejména v HR. Samepage tedy do této SaaS nabídky zapadne.

Samepage má za sebou zajímavý příběh. Tento software se původně jmenoval Kerio Workspace a byl součástí české společnosti Kerio. V roce 2016 došlo k oddělení pod novým názvem. O rok později pak Kerio koupil americký GFI Software a ze Samepage Labs se stal samostatný subjekt zapsaný formálně jako americká společnost.

Do startupu později finančně vstoupil fond Reflex Capital Ondřeje Fryce. Peníze poskytl v letech 2018 a 2019. Samepage Labs založili Scott Schreiman, Martin Viktora a Stanislav Kolář.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Reportér Lupa.cz a E15. O technologiích píše také do zahraničních médií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).