Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krvavá dráma, potom plamene: Lukáš mal zosnovať krutý plán, návrat zo Švajčiarska a desivé tajomstvo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

LEDNICKÉ ROVNE - V obci Lednické Rovne zasahovali uplynulý štvrtok záchranné zložky. Dôvodom bol požiar v jednom z rodinných domov. Ukázalo sa však, že nemalo ísť o náhodu. Je dokonca možné, že išlo o mrazivý plán. O život prišli dvaja ľudia. Stále však vo vzduchu visí nezodpovedaná otázka...

Z domu smrti v obci Lednické Rovne sa ešte v stredu ozývala bujará zábava. Málokto by predpokladal, že o deň neskôr sa tu odohrá krvavá dráma.

Krutý plán?

Ako informovala televízia JOJ, v súčasnosti obvinený Lukáš (25) sa na Slovensko vrátil zo Švajčiarska len pred pár dňami. Prišiel navštíviť svoju rodinu a mladšie sestry, ktoré žili s otcom Miroslavom, jeho partnerkou Žanetou a nevlastným bratom Michalom.

Či už v tom čase mal v hlave krutý plán alebo vznikol po návrate do rodnej krajiny, známe nie je. V prípade, že mu preukážu vinu, hrozí mu, že v base strávi zvyšok života.

Všetko odštartoval požiar. Hasiči informovali o dvoch obetiach a troch zranených. Neskôr sa ale ukázalo, že nebohí mali na tele viaceré bodné a rezné rany. Prípad preto prevzala NAKA a Lukáša obvinili z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Putoval do väzby.

Krvavá dráma, potom plamene:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Mladík však nemal konať sám. Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že obvinený mal spolupracovať s len 13-ročnou sestrou. "Vyšetrovaním sme zistili, že obvinený mal vraždu spolu s jednou z maloletých vopred naplánovať," uviedla polícia. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Práve dospievajúce dievča malo údajne dlhodobo znášať nadávky, občas malo dôjsť aj k fyzickému ataku.

Tyranom mal byť údajne otec. Tajomstvom, respektíve nezodpovednou otázkou ale zostáva, prečo o život prišla aj jeho družka. Spomínaná televízia priblížila, že Lukáš síce pred vyšetrovateľmi vypovedal, no pred súdom už mlčal.

Miesto požiaru.
Zobraziť galériu (2)
Miesto požiaru.  (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Osudný moment sa mal odohrať nadránom. Lukáš mal vziať nôž a otca s jeho partnerkou mal dobodať v spánku. Potom mal so sestrou rozliať v dome horľavinu a zapáliť ju. Ohnivé peklo malo ukryť dôkazy po desivom čine.  

Viac o téme: PožiarVraždaLednické Rovne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu