Česká seriálová tvorba slaví historický úspěch. #martyisdead získal mezinárodní cenu Emmy

Mezinárodní akademie televizních umění a věd v pondělí vyhlásila český internetový seriál #martyisdead jako vítěze mezinárodní ceny Emmy, známé také jako televizní Oscary. Thriller o kyberšikaně z dílny Mall.tv a společnosti Bionaut se stal historicky prvním tuzemským seriálem, který na tuto prestižní cenu dosáhl.

New York / Praha (Aktualizováno: 18:26 23. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Nemčok jako patnáctiletý Marty Biederman

Jakub Nemčok jako patnáctiletý Marty Biederman | Foto: Richard Hodonický | Zdroj: Mall.TV

„Je skvělé, že český seriál takhle rezonuje v zahraničí. Není to jen náš úspěch, je to i historický úspěch pro Českou republiku. Máme navíc radost, že jde o žánrový seriál, kterých se u nás tolik nedělá,“ shodují se producenti seriálu Vratislav Šlajer a Milan Kuchynka.

#martyisdead vznikal ve spolupráci s odborníky na internetovou bezpečnost. V celkem osmi 12minutových epizodách vypráví o otci (Jan Grundman), který se na vlastní pěst pustí do vyšetřování smrti svého 15letého syna Martina (Jakub Nemčok). Když se přihlásí do jeho facebookového účtu, zjistí, že si mladík delší dobu psal s neznámým člověkem skrytým za profilem pohledné dívky, který ho systematicky vydíral.

Seriál měl premiéru loni v říjnu, už předtím ale slavil vítězství na brněnském soutěžním festivalu Serial Killer.

Konkurencí českému thrilleru byly v kategorii krátkometrážních sérií vertikálně natáčený australský Content (Obsah), druhá série singapurského People Like Us (Lidé jako my) a argentinský One Thousand Hands for Argentina (Tisíc rukou pro Argentinu).

Předávání International Emmy Awards se letos poprvé kvůli pandemii koronaviru konalo online. Ceremoniálem prováděl herec Richard Kind. Česká delegace seriálu sledovala vyhlášení cen živě z pražského kina Přítomnost.

Tvůrci v současnosti připravují pokračování seriálu, které by se pod názvem #annaismissing (Anna se pohřešuje, pozn. red.) mělo objevit na internetové televizi Mall.tv v květnu 2021.

The International Emmy for Short-Form Series goes to "#martyisdead" produced by @Bionaut (@Jakub Košťál) / @MALLtelevize / cz.nic, #CzechRepublic!
#iemmys #iemmyWIN

17:47 – 23. 11. 2020

62 311

kro Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme